Zo vind je je lievelings gyms

28 November, 2017

De eerste (of zoveelste) keer naar een nieuwe gym gaan kan onwennig zijn. Misschien gaan er gelijk allerlei gedachten door je heen. ‘Moest ik zelf een slotje meenemen?’ ‘Is dit een ons kent ons plek?’ ‘Kom ik over als een groentje? Is dat erg?’ ‘Waar begin ik in godsnaam?’

Iedereen kent het, ongeacht hoe ervaren je bent. Je komt er niet meteen achter welke gyms je lievelings zijn. Gelukkig hoef je niet te kiezen, maar wel fijn om op een gegeven moment een paar vaste te hebben. Zo vind je de gyms die bij je passen.

Bepaal je doel

Heb je alleen maar oog voor kettlebells? Ben je een bodybuilder in spé of wil je vooral je cardio opkrikken? Het scheelt als je weet wat voor apparatuur je nodig hebt. Niks zo irritant als erachter komen dat je je oefeningen niet kunt doen omdat net de apparaten missen die jij nodig hebt. Tip: check de foto’s van de gym in de OneFit app om een goede indruk te krijgen van de sportzaal!

Chique bedoening of niet

Ga na hoe belangrijk comfort is voor je. Moet de gym chique zijn of kom je louter om te rammen? Hijs jij je in de eerste de beste joggingbroek die je kon vinden of is elke workout voor jou een gelegenheid om een glamfitje aan te trekken? Oude gyms houden vaak handmatig je oefeningen bij. Kan je echt niet zonder Netflix tijdens het rennen, kijk dan even goed waar je naartoe gaat. Ook handig; lees de reviews van de locatie om meer te weten te komen.

Alleen of in groepjes sporten

Bij sommige gyms kun je alleen groepslessen volgen, bij andere juist alleen vrij trainen. Bedenk van tevoren waar je behoefte aan hebt. Twijfel je, probeer dan gewoon eens wat lesjes. In een circuittraining workout doe je bijvoorbeeld fitnessoefeningen, maar dan onder begeleiding en met samen anderen.

Gemengd trainen of niet

Liever niet met mannen trainen? Sommige gyms en best wel wat lessen zijn alleen voor vrouwen. Ga bij je jezelf na of je op je gemak bent tussen liftende bro’s en anders weet je wat je te doen staan. Zie je op het rooster ‘Ladies Only’ staan? Dan weet je zeker dat je daar niet gemengd sport.

Sauna of niet

Niet elke sportschool heeft een sauna, en als-ie er wel is loont het ook om in de kleedkamer even te dubbel checken of je ‘m zelf aan moet zetten. Het duurt al gauw een half uur voor het er heet is, dus als het een pré voor je is dat de sauna altijd aan staat, dan is het wel handig om een gym in je routine te moffelen waar dit het geval is. Weten of er een sauna is? Check het kopje ‘faciliteiten’ van de locatie in de app.

Tip van de week: zorg dat je de essentials altijd zelf meeneemt. Zo voorkom je frustratie ter plekke. Denk aan: een kussentje voor om de halter zodat je geen rugpijn krijgt, een flesje water, handdoek, telefoon + koptelefoon en een chocolate chip/kokos/andere hemelse smaak proteïnereep.

Deel dit via: