Yoga voor als je je de hele herfst kalm wilt voelen

23 October, 2017 • Tags: , , , ,

Je past je eten aan je mood, seizoen (en halverwege de maand je portemonnee) aan. Ook de yoga die je doet kun je afstemmen op je behoeften. Zo haal je meer uit je practice, en ben je bewust bezig met wat werkt voor jou, en wanneer.

In de zomer voelt een hot yoga les misschien soms wat veel. In lome winters en vroege lentes geeft de vurige pranayama (ademhalingsoefening) je net wat meer pit. De herfst is het seizoen van de wind, het element lucht overheerst, en het zou zomaar kunnen dat mede daardoor alles daardoor chaotischer kan voelen. Tijd weer even te grounden dus.

Probeer daarom eens een les waarin het tempo laag ligt en de focus op houdingen wat langer is. Zo leer je dieper en regelmatiger ademen, word je vanzelf kalmer en worden je gewrichten ook nog eens warm en soepel.

Houdingen dicht bij de grond, zoals warriors, voorwaartse buigingen en zittende asana’s (poses) passen goed bij de herfst. Ga voor hatha, of kies een restorative yin sessie. Ook een beginners ashtanga-les past goed, omdat dit een zeer meditatieve vorm is.

Je herfstroutine is gegarandeerd relaxter met deze speciaal gecureerde yogalessen. En blijf aan het einde van de les gewoon lekker lang in savasana liggen: dat is pas ultiem ontspannen op de mat. Klinkt fijn toch?

Amsterdam

Yin Yoga bij De Nieuwe Yoga School

Hatha Yoga bij Thrive Yoga

Herstel Yoga bij Yogaschool Noord

Ashtanga bij Yogafest Studio

Rotterdam

Hatha Yoga bij Centrum Bodhi

Yin Yoga bij Balanzs Mariniersweg

Iyengar Yoga bij Yogastudio Charles Hond

Ashtanga Yoga bij Yoga Vidya

Den Haag

Hatha Yoga bij Wake-Up Yoga

Ashtanga Yoga bij The City Retreat

Yin Yoga bij Karina Delfos Yoga Lifestyle

Yoga Nidra & deep relaxation bij Saktiisha

Utrecht

Yin Yoga bij Heart Yoga

Hatha and Mindful Movement with Antar bij Yoga MovesRelax & Renew bij Yoga Moves

Yoga bij StabilityForYou

Deel dit via: