Weekend Workout tip: yoga nidra in een yogadoek in Rotterdam

1 March, 2018 • Tags: , ,

Verlang jij ook zo terug naar die hangmat in Azië of Zuid-Amerika? Naar zo’n lekker dutje op de patio met het zonnetje in je gezicht? Dit weekend kun je dat gevoel een beetje herleven tijdens yoga nidra in de aerial yogadoek bij Villa Yoga!

Villa Yoga

Een dutje doen

Nou ja, bijna dan. Je doet geen dutje, maar bij yoga nidra is je lichaam zo ontspannen dat het lijkt alsof je slaapt. Alleen is je geest nog wakker. De yogadocente begeleidt je door ademhaling en visualisatie naar zo’n diepe staat van zijn dat het dynamische slaap wordt genoemd. In tegenstelling tot meditatie heb je geen focus, maar je verplaatst je bewustzijn.

In de hangmat

Omdat het voor deze meditatietechniek belangrijk is om helemaal stil te liggen, gebruikt Villa Yoga de aerial yogadoek. De doek neemt de vorm van je lichaam aan en maakt het stilliggen veel makkelijker. Nu niet direct denken: dat kan ik niet, van die acrobatische houdingen met m’n voeten in de lucht. Behalve een doek, je lichaam en de zwaartekracht, heb je niets nodig. Zelfs geen jarenlange ervaring. Dus iedereen kan aanhaken. Bij yoga nidra hoef je namelijk helemaal geen poses aan te nemen.

Leun achterover

Ben je de organisatie van dat vrijgezellenfeest even beu en staat je agenda alleen maar vol met meetings? Oftewel: voel jij je druk, druk, druk? Ga je mind resetten bij yoga nidra. Als je na 45 minuten tot een uur weer ‘wakker’ wordt, voel je je herboren. Echt waar. Nu nog hopen dat de zon naar binnen straalt.

Reserveer direct je plek via de OneFit app; het begint zaterdag om 11.30u!

Deel dit via: