Tried & Tested: Basic Flow Yoga

Processed with VSCOcam with f2 presetDeze keer test Sophie een les Basic Flow bij De Nieuwe Yogaschool.  Sophie heeft een eigen food, health en fashion blog (radishtowear.com) en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym. Voor OneFit test deze fitchick van 22 jaar lessen en locaties in Amsterdam. Benieuwd naar haar ervaring bij De Nieuwe Yogaschool lees dan snel verder.

“De nieuwe Yogaschool is een yogastudio in het hart van de Jordaan. Dit stukje Amsterdam is zo gezellig! en alleen daarom al is het een feestje om hiernaar toe te gaan. Terwijl ik een voet over de drempel van het monumentale gebouw zet zie ik in mijn ooghoeken allerlei lekkernijen op de counter staan. Je kunt hier dus ook gewoon ontbijten! Ze hebben verschillende juices, maar ook bijvoorbeeld havermout.

Ik ben hier echter niet om te eten, maar om een yoga les te volgen (zou ik bijna vergeten, zo lekker!). Ik kan me omkleden in de kleedkamer waar voldoende lockers te vinden zijn. Deze zijn ruim genoeg voor al mijn spullen. Ik begeef me naar de les en eenmaal binnen kan ik een mat, kurken yoga blok, meditatiekussen en een deken pakken. Ik besluit ze alle vier mee te nemen, want you never know!

We krijgen les van Sadhu, die een prachtig metaforisch verhaal vertelt. Heel bijzonder is vooral het feit dat we tussen de houdingen door op dit verhaal terugblikken, waardoor de gehele ervaring tegelijkertijd een soort therapeutisch effect heeft. De houdingen waren goed te volgen en als het iemand niet helemaal lukte de houding goed te volbrengen dan gaf Sadhu een andere optie die hetzelfde effect heeft. Het blok bleek ik niet nodig te hebben gehad, maar dat is voor iedereen anders. De deken had ik wel nodig en deze hield mij heerlijk warm tijdens de laatste vijf minuten die we in savasana (rusthouding) volbrachten.

Al met al moet ik zeggen dat ik absoluut fan ben van deze yogaschool. De mensen zijn erg aardig en je wordt niet een houding in gepusht. Jij geeft zelf aan hoe ver je wilt gaan.

Ik kom zeker een keertje terug. Ga jij met me mee?

| Basic Flow Yoga | De Nieuwe Yogaschool | Laurierstraat 109 | Amsterdam |

 

Deel dit via: