WORK OUT TOGETHER

3 August, 2016

Bij OneFit geloven we in de kracht van samen sporten. Net dat beetje extra geven tijdens je training, een stok achter de deur om tóch naar die ene les te gaan.. En ook gewoon omdat het een stuk gezelliger is. Allemaal voordelen die de wetenschap trouwens onderstreept, zo blijkt: 

trainen

1. Train together, stay together..
Cliché misschien, maar dat blijkt dus echt zo te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat stellen die samen fysieke activiteiten ondernemen vaker tevreden zijn met hun relatie en partner. En dan maakt het niet eens uit wat voor activiteit dat is (van rennen tot dansen en CrossFit) het gaat namelijk om het psychologische effect dat optreedt. De fysieke effecten van een workout (verhoogde hartslag, klamme handpalmen, kortademigheid) lijken veel op die van verliefdheid, en zo zou je brein dus ‘getrickt’ worden om die gevoelens aan te maken.

2. Fun!
Als klein kind sprak je af om samen (buiten)te spelen en kon je uren rondrennen zonder tijdsbesef. Nu tellen veel mensen de minuten af op de crosstrainer om daarna met vrienden af te spreken. Dat kan ook anders! Door samen bijvoorbeeld een les Apenkooien, Aerial Hoop of Suppen te volgen krijg je dat gevoel van vroeger weer terug en heb je niet eens door dat je bezig bent met een workout.

3. Consistentie
Uit een meerjarig onderzoek onder 3700 koppels bleek dat maar liefst 70% van de deelnemers regelmatig bleef sporten wanneer ze dit samen deden met een partner. Meer dan het dubbele van de deelnemers die dit alleen deden (26% van de mannen en 24% van de vrouwen). 

4. Gymlife
Vrij trainen in de gym? Juist als je krachttraining gaat doen is een trainingsmaatje handig om te helpen met zware gewichten en te letten op je techniek. Maar, zo blijkt uit onderzoek, ook je cardio verbetert door samen te trainen omdat je minder snel afhaakt wanneer het zwaar wordt. 

5. Motivatie
Grote kans dat je beter je best doet wanneer je samen met een bekende traint. Uit een onderzoek onder 1000 deelnemende vrouwen bleek dat 64% harder trainden wanneer ze dit samen met een vriendin deden. Iets met gezonde competitie? 😉

En nu is het dus ook extra voordelig om samen te sporten met OneFit. Tot en met zondag geldt er namelijk een dubbele vriendenkorting. Nieuwe leden ontvangen €20 korting op hun eerste maand als ze zich via jouw vriendenlink aanmelden en jij als bestaand lid ontvangt €10 korting voor iedere nieuwe member. Je vindt deze link in je persoonlijke account onder ‘Invite Friends’. En dan heb je ook nog eens allebei een trainingsbuddy. Win-win! 

Deel dit via: