Workout tip: 10 x je hoofd koel houden in Rotterdam

14 August, 2018 • Tags: ,

Bootcamp, boksen, pilates, CrossFit… jij hebt de meeste van onze lessen vast al eens geprobeerd. Ben je toe aan iets nieuws waarbij je zowel conditie als kracht traint? Go for a swim: we hebben er namelijk bijna 500 meter aan zwembadlengte bij in Rotterdam!

Zwemmen Rotterdam

Zwemmen als workout

Zwemmen is leuk (vinden wij) en een super healthy fullbody workout (bewezen). Je doet niet alleen aan cardiotraining, maar gebruikt bij een baantje borstcrawl of schoolslag ook nog bijna al je spieren. En het wordt nóg beter… een half uurtje zwemmen staat gelijk aan een uur trainen op het droge. Wil je juist liever even ontspannen? Ook daarvoor is zwemmen perfect. Can’t get any better!

Zwemmen in Rotterdam

Met tien(!) nieuw aangesloten zwembaden in Rotterdam kun jij je je hoofd inmiddels koel houden bij 14 te gekke zwemlocaties. Let’s go: na het trainen van je vlinderslag (of gewoon lekker wat oldschool schoolslagbaantjes) kan je in zwembad Afrikaanderplein nagenieten in het bubbelbad. Voor de doorgewinterde zwemmers is het prachtige zwemcentrum Rotterdam een wahalla met het 50meter bad, ook kun je hier meedoen aan nieuwe lessen zoals floatfit en aquajump. Zwembad Hoogvliet is een zwembad dat het kind weer in je naar boven haalt. Lees: er zijn opblaasglijbanen, ballen en een bubbelbad. En natuurlijk kun je er baantjes trekken in het wedstrijdbad. Of drop jezelf van de glijbaan van sportcentrum De Wilgenring. Lekker no nonsens je conditie trainen doe je bij zwembad Overschie. Zin in iets anders dan baantjes zwemmen? Ga dan aquajoggen bij zwembad IJsselmonde of geef je body een full workout en neem doe mee met Aquazumba of Aquafit bij Sportcentrum West. Een zwemsessie in het splinternieuwe complex van sportcentrum de Rozenburcht is ideaal om baantjes te trekken om de chaos op je werk te vergeten of je kater kwijt te raken.

Dat is nog niet alles, er zijn ook twee buitenzwembaden:

  • Duik in het verwarmde zwembad en haal tegelijkertijd een frisse neus bij zwembad Pernis!
  • Het verwarmde buitenbad en de zonneweide zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor je staycation. Neem je zwemspullen mee naar het buitenzwembad Hoek van Holland.

We begrijpen het, je bent overdonderd door dit aanbod! Onze tip om even tot rust te komen kan je vast raden… zwemmen in Rotterdam. See you in the pool! 

Deel dit via: