Workbreak Meditatie door Mindfulnesstrainer Anita

4 September, 2016 • Tags:

Bij OneFit geloven we niet alleen in het trainen van je lichaam, maar ook je mind. Oftewel: werken aan zowel de spieren van het lichaam als de aandachtsspier. Zo zorg je voor afwisseling in spanning en ontspanning; het recept voor een energieke dag! Iedere maand deelt Anita van iammindful haar kennis, bevindingen en praktische tips op onze blog. 

14088585_1116306381790945_6043591234532365907_n

In het dagelijks leven is het voor veel mensen, waaronder ikzelf, een kunst om in balans te blijven. We storten ons vol passie en overgave in ons werk, sociale leven en hobby’s en rennen maar door. Nu hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn maar wanneer er geen balans is raken we steeds meer vermoeid. Vraag je je ook weleens af waarom zoveel activiteiten in 1 dag gepropt moeten worden? Wanneer je spanning en ontspanning afwisselt en gedurende de dag even stil staat om te luisteren naar wat je nodig hebt zal je merken dat je energiek de dag door gaat en doet waar je echt behoefte aan hebt. Het leven zal zich steeds meer ontvouwen zoals dat bij je past. Simpelweg omdat je luistert naar jezelf en daarop bewust reageert.

Mindfulness kun je op verschillende manieren beoefenen. In de 8 weekse mindfulnesstraining maken we onderscheid tussen formele en informele beoefening.

Bij de formele beoefening gaan we op ons kussen zitten en oefenen we. Op deze manier leer je o.a situaties anders te bekijken. Kom eens naar een van de mindfulness lessen op het OneFit rooster! Woensdag avond bij Tula en zaterdag bij Bluebirds en Hot Flow Yoga Jordaan.

Bij de informele beoefening passen we mindfulness ofwel opmerkzaamheid toe in het dagelijks leven. Je leert je automatische reacties kennen en kunt vanuit hier nieuwe mogelijkheden onderzoeken en bewust kiezen. Wanneer je beide vormen regelmatig beoefend ontstaan er nieuwe gezondere gewoontes welke steeds meer zullen groeien.

Ik wil je uitnodigen om eens een week met de workbreak van I am Mindful te oefenen. Door tijdens het werk goed pauze te nemen kun je je opladen en vandaar uit bewuste keuzes maken in plaats van door te gaan op de automatische piloot. Je richt je aandacht op het hier en nu en gunt jezelf een reflectie moment. Je zal opmerken dat het brein honger heeft naar stimuli, dit is normaal, merk het op en breng je aandacht terug naar de oefening. Zet je in om toegewijd open te staan voor wat zich in het moment afspeelt zowel binnen als buiten jezelf. Je vindt de workbreak op iammindful.nl.

Succes en ik hoor heel graag hoe je het ervaren hebt!

Deel dit via: