WeTransfer goes Apenkooien!

1 September, 2016 • Tags: ,

Ballen zoeven rakelings door de zaal, basketballen worden gedunkt en de eerste deelnemers slingeren aan de touwen. In de gymzaal van het Altra Collega in de Jordaan staat een les Apenkooien op het punt om te beginnen. Touwen, banken, klimrekken, touwladders, paard, bok en matten – alle gymtoestellen staan klaar wanneer de deelnemers van het team WeTransfer binnen komen druppelen.

DSC_0179

Na het introductiepraatje (“Apenkooien is tegenwoordig verboden door het Ministerie van Onderwijs, dus pas een beetje op”) is het tijd voor de warming up: een ouderwets kat-en-muisspel waarbij de katten de staarten (lintjes) achter uit de broek van de muizen moeten trekken. Hilariteit alom, binnen vijf minuten lijkt iedereen weer volledig terug te zijn in z’n kindertijd.

Precies de bedoeling van medeoprichter Han Balsem (31): sport en spel combineren door ouderwets te gymmen en bewegen vooral léuk te maken. ‘Iedereen wordt weer even kind.’ Naast ouderwets apenkooien (inclusief water, strand en lava waar je overheen moet springen) komen er nog veel meer spellen aan bod. Later is er een spel met tikkers, geheim agenten en een apengevangenis, en ook een ouderwets potje trefbal komt voorbij. Na een kwartier gymmen staan de zweetdruppels bij de meeste deelnemers al op het voorhoofd. Bloedfanatiek zijn ze. En zo’n uur rennen, klimmen, verstoppen, springen en wegrennen vliegt voorbij.

Apenkooien is het ideale teamuitje waarin je moet samenwerken, direct elkaars (apen)streken ontdekt, maar vooral ook lol hebt samen. En wees niet bang: de beruchte ‘piepjestest’, die komt nooit voorbij.

IMG_7288

DSC_0171

DSC_0164

DSC_0120

DSC_0160

DSC_0111

Ook meedoen aan een lesje Apenkooien? Dat kan iedere dinsdagavond via het rooster. Meer info over Apenkooigym vind je op apenkooigym.nl. Of net als het team van WeTransfer samen bij OneFit trainen via je bedrijf? Stuur dan even een mailtje naar info@onefit.nl.

Deel dit via: