Welk voedsel is workout-proof?

18 February, 2014

dietshake_booty

Heb je altijd krampen tijdens het sporten, of heb je juist last van duizeligheid?
Zorg dat er genoeg tijd zit tussen je laatste maaltijd en je workout, maar zorg dat je bloedsuiker op peil is. Lees hieronder hoe je dit voor elkaar krijgt.

Ten eerste is het zaak je dag te plannen. Train je in de ochtend, gelijk als je uit bed komt? Dan is het niet verstandig om vooraf nog een volledig ontbijt te eten. Je lichaam heeft 1-4 uur nodig om een maaltijd te verteren, en het zal daarom je sportprestaties beïnvloeden. Heb je toch wat brandstof nodig neem dan 30 minuten van te voren iets wat licht verteerbaar is zoals een banaan, een appel of druiven. Iedereen is anders en je zult daarom zelf even moeten experimenteren om erachter te komen wat het beste voor jou werkt.

Ten tweede haalt je lichaam zijn brandstof voor een training uit opgeslagen reserves, dus niet uit de maaltijd die je als laatst hebt genomen. Neem daarom makkelijk verteerbaar voedsel als brood met pindakaas of kipfilet, ontbijtgranen met melk, yoghurt, vers fruit en pasta met tomatensaus. Voedsel dat veel vet en vezels bevat is moeilijk te verteren en blijft lange tijd in de maag aanwezig. Dit zorgt ervoor dat er meer bloed naar je maag gaat om het eten te verbranden en kan zorgen voor de bekende krampen. Vermijd vlees, patat, chocoladerepen, chips en croissants.

 

Deel dit via: