Weekend Workout tip: Yoga XL in Utrecht

14 March, 2018

Het is vrijdag.  De hele week heb je als een schildpad achter je computer gezeten. Je handen hebben de vorm van een klauw, je benen zijn zwak en als je de deur van je kantoor achter je dichtslaat wil je maar één ding: Keihard relaxen.  Sporten komt morgen wel.   

 

Maar luister. Het is vandaag de Dag van de Slaap. Wat we precies moeten doen op die dag is niet helemaal duidelijk, maar slapen klinkt logisch. Maar dan wel zo lekker mogelijk. Met een halfbakken hazeslaapje neem jij vandaag natuurlijk geen genoegen. Minstens negen uur in een diepe coma, dat willen we zien!

Doei stress
Dus, in plaats van met je kat onder een dekentje te Netflixen tot je in slaap sukkelt, ga jij naar een extra superlange yogales! Omdat de les anderhalf uur duurt begin je langzaam met diep en rustig ademen. Hoe rustiger je ademt, vanuit je buik, hoe relaxter je wordt.  De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt gestopt, en dat is precies waarvoor je komt. Cortisol houdt je alert, en daar hebben we even niks aan.

Nighty night!
Door de vloeiende yogahoudingen komt jouw levensenergie vrij, waardoor je je fit, fris en opgeruimd voelt. Je pijntjes in je schouders, nek en hoofd verdwijnen, en je werkt tegelijkertijd aan je kracht en flexibiliteit. Nog even een maangroet, en meteen doorlopen naar je slaapkamer.

Deze lange Yogales XL volg je bij Sportschool HRNSTR33 18:00 tot 19:30. Reserveer ‘m gauw!

Deel dit via: