Waarom mindfulness een superpower is!

26 September, 2016 • Tags:

Geschreven door mindfulnesstrainer Anita van iammindful.nl

If it doesn’t matter how much progress you make, you are at the right place, at the right moment every day. (Martijn Doolaard) Met mindfulness nodigen we je uit, of je nu zit, ligt, in een yoga houding staat, of loopt om steeds te luisteren, om te voelen en om te zien. Moment na moment zijn we met wat zich aandient in het lichaam en de geest zonder dat je er iets mee hoeft, zonder dat je erin meegezogen wordt. We zijn zijn zo gewend om het onprettige uit ons leven te stoten en ons vast te houden aan dat wat prettig is. En dat is nu net waarom we lijden. Mindfulness is geen feelgood instrument waarmee al je zorgen voorbij zijn. In de 8 weekse training werken we toe naar inzichtmeditatie. En wow dat is te echt te gek, een superpower! Je leert je patronen kennen waardoor je niet meer op autopilot door het leven hoeft maar bewuste keuzes kunt maken.

Kijk naar deze video voor uitleg waarom Mindfulness net als tandenpoetsen, gezond eten en sporten een bijdrage aan jouw welzijn is.

Iedereen heeft het erover maar wat is Mindfulness nou eigenlijk?

Mindfulness is Oosterse wijsheid in een praktisch, toepasbaar, Westers jasje!

De Boeddha zei; ‘Geloof niets, ongeacht waar je het gelezen hebt, of omdat ik het gezegd heb, of wie dan ook het gezegd heeft, behalve wanneer het overeenstemt met je eigen inzicht en met je gezonde verstand.’

Mindfulness is geen feelgood instrument waarmee al je zorgen voorbij zijn. Sterker nog ook als iets niet leuk is dan kijken we ernaar, we voelen het met verschillende vormen van meditatie zoals de bodyscan, zit meditatie, yoga en loopmeditatie leren. Het 8 weekse programma is zo opgebouwd dat je toewerkt naar inzichtsmeditatie.

Nieuwsgierig geworden of wil je jouw practice na de training bijhouden? Via OneFit kun je mindfulness lessen volgen bij De Bewustzijn School, Hot Flow Yoga Jordaan, Bluebirds en TULA

Deel dit via: