Waarom je dit najaar naar Studio 191 moet

26 September, 2018 • Tags: , , , , ,

Het is vaak strijden om een plekje bij Studio 191. Daarom hebben we goed nieuws: deze herfst/winter staan er 10 extra weekendlessen op de planning! Wat zoal? We vroegen het founder en owner Natasha Martin.

1. Restorative, connective tissue training

Natasha: “Als studio-eigenaren kijken we van nature naar wat studenten willen. In veel gevallen zijn dat actieve, yang, high intensity trainingen. Soms besteden we minder aandacht aan wat ze nodig hebben. Wij hopen dit seizoen meer studenten fan te maken van restorative, connective tissue training: stretch, yin, alignment focus, zelfmassage, mobiliteitstraining. Door alle lessen die focussen op het trainen van de spieren, raken mensen te tight. Het trainen van het bindweefsel is nodig om weer flexibel te worden. Het is bekend, alleen weten veel mensen de voordelen en het belang ervan nog niet.”

2. Surfer’s stabiliteit

Op de agenda voor de wintermaanden staan ook meer surflessen, want tijdens Surf Fit, Surf Yoga en Surf Pilates worden zowel de spieren als het bindweefsel getraind. Natasha: “Het is de beste instabiliteitstraining die er is omdat je niet kunt valsspelen als op de vloer. We gebruiken een echt board om een onstabiele ondergrond te creëren, dus het gaat helemaal om alignment. Op het board werk je aan aaneengesloten spieren, zenuwen en andere structuurcomponenten van je lichaam. Bovendien vraagt het om complete focus – dus je mind krijgt óók en workout.”

3. Warme Yoga

Als je yoga volgt bij 38 graden en je hebt het gevoel dat je ontploft, dan ben je niet de enige. Hot yoga is niet voor iedereen. Daarom biedt Studio 191 straks ook warme yogalessen aan: Yoga Power, Pilates en Core Concepts. De graadmeter staat tijdens deze lessen tussen de 28 en 30 en wordt aangepast op de tijd van het jaar zodat de optimale voordelen worden benut, zonder dat ‘Ik ben duizelig-gevoel’. Natasha: “Ik geloof dat je meer kunt bereiken in een warme omgeving dan bij hitte. It makes sense: je kunt beter focussen op je ademhaling en bewegingen als je niet bent afgeleid door de intense hitte. Ook kan spierweefsel overstretchen door hitte, waardoor blessures kunnen ontstaan.”

4. Yoga in al z’n vormen

Ook al staat Studio 191 bekend om z’n eigentijdse yogastijlen (denk aan Beats Yoga, Hip Hop Yoga en Aroma Relax), op het herfst/winterrooster ga je ook meer traditionele yogastijlen terugvinden. Kundalini yoga nog nooit geprobeerd? Dan is dit jouw moment. Natasha: “Ik wil mensen blootstellen aan nieuwe stijlen van yoga. Een van de grootste misverstanden is dat yoga een fysieke practice is. Dat is het niet. Yoga is een collectieve term en binnen yoga is ‘Asana’ de fysieke uiting van yoga. Vanuit Asana’s zijn er veel practices ontstaan en dat gaat alsmaar door. Er is zoveel diversiteit, zoveel keuze en zoveel te leren dat wij ernaar streven om een grote variatie van eigentijdse en traditionele stijlen aan te bieden. Ja, óók lessen die mensen niet van ons verwachten.”

Dat wordt connecten met je chakra’s, bonden met je bindweefsel en spelen met je stabiliteit deze herfst/winter! Check het lesrooster van Studio 191 West en Studio 191 De Pijp.

Deel dit via: