Blijf je New Year’s resolutions rocken met deze vijf hot fitness trends

31 January, 2018 • Tags: ,

Fitness trends zijn vooral leuk als je er ook iets mee kunt. Lees hier welke trends wij (bijna) op het OneFit Rooster terugvinden. En met de extra variatie hou je je New Year’s resolutions nog makkelijker vol!

Wij mensen zijn eigenlijk best wel gewoontedieren. En soms is het ook gewoon lekker om te doen wat je gewend bent. Maar wist je dat je, door jezelf uit te dagen om regelmatig nieuwe dingen uit te proberen, sneller zelfvertrouwen opbouwt? Jezelf beter leert kennen? Dat het je creativiteit stimuleert? En door regelmatig nieuwe sporten uit te proberen, train je niet alleen ieder keer andere spieren op een andere manier, maar train je ook je hersenen, omdat die je iedere keer weer moeten helpen iets nieuws te leren. Wanneer heb jij voor het laatst een les uitgeprobeerd die net nieuw op het programma is gekomen? Vind inspiratie in deze trends voor 2018 en keep rocking those New Years resolutions!

1. Yoga in the RE/MIX

Na de geitenyoga craze zie je steeds dat steeds meer sportscholen en yoga studio’s een verrassende spin op yoga bedenken.

Zo springen ze bij Hidden Gym in Den Haag in op de visie dat een biertje tijdens de yoga je bewustzijn en je gevoel van geluk verhoogt.

Heb je altijd al je innerlijke acrobaat willen loslaten? Dan is aerial yoga misschien iets voor je. Hierbij doe je je yoga oefeningen met behulp van een soort hangmat van parachutestof. Met behulp van deze hangmat durf je bewegingen te maken die je na je kindertijd niet meer voor mogelijk hield. Denk bijvoorbeeld aan een handstand, zonder dat je direkt omvalt of door je armen zakt. Aerial yoga helpt je nog beter ontspannen, maakt je nog flexibeler en versterkt je spieren. Je kunt lessen aerial yoga volgen bij onder meer Tula Yoga Bos en Lommer in Amsterdam,  Villa Yoga in Rotterdam en Kompassie Yoga in Rotterdam.<

Wil je de boost in verbranding van een HIIT training en de ontspannende stretches van yoga, dan is HIIT Yoga vast iets voor jou. De eerste studio die HIIT Yoga naar Nederland brengt is Yogafest in Amsterdam

2. Small Group Coaching

Niet iedereen kan zich een personal trainer veroorloven. Of wil zoveel in zijn gezondheid investeren. Maar in je eentje naar de sportschool gaan is soms net een beetje te vrijblijvend. Zo makkelijk om dan na je werk toch maar naar huis te gaan. En na het eten kom je al helemaal niet meer van de bank af. Als je in een vaste, kleine groep traint, leer je elkaar sneller beter kennen, kun je daardoor elkaar meer motiveren, en heb je meer aandacht van een trainer, waardoor je sneller resultaat boekt. Het is bijzonder om te zien dat deze fitness trend zich in de afgelopen jaren relatief langzaam, maar niet te stuiten naar de top heeft gewerkt. Small group coaching is here to stay. Zeggen de profs.

3. Low intensity interval training.

Toen HIIT helemaal hot werd, waren er best veel influencers die hun zorgen uitten. Met HIIT kun je heerlijk los gaan, maar wat als je net hebt besloten afscheid te nemen van je couch potato imago. Dan ga je toch ook niet gelijk kettlebells van 10k liften en 3 minuten planken? Dat is vragen om blessures. In zo’n geval is LIIT een slimme keuze. LIIT belooft dat je tijdens een sessie net zoveel verbrand als HIIT, maar het tempo ligt wat lager, waardoor je je beter kunt focussen op het goed uitvoeren van de oefeningen. Doe je er wel iets langer over, maar heb je minder kans op blessures. En zodra je het gevoel hebt dat je de oefeningen blindelings kent, zip je lekker door naar HIIT. Of niet. Jij bepaalt. LIIT is op dit moment nog niet op het rooster van OneFit te vinden, maar we’re working on it. Stay tuned…

4. Slimmer herstellen met infrarood sauna en cryo technologie

Waar super intensieve workouts als HITT en CrossFit je uitdagen om alles te geven, is het minstens net zo belangrijk dat je weer oplaadt. Dat je lichaam zich weer herstelt. En als we een boost kunnen geven….
Het idee van CryoTherapy is dat, door je een paar minuten “in te laten vriezen”, je bloedvaten vernauwen en dat hierdoor je spieren sneller herstellen. Verder helpt het je stofwisseling, krijg je er een beter humeur van, slaap je beter en werkt het ook nog ontstekingsremmend.

Cryo kun je op dit moment alleen in bij N-Ice in Amsterdam doen.

Naast kou werkt hitte natuurlijk ook ontspannend. Veel sportscholen hebben een sauna, maar uit onderzoek blijkt dat infrarood sauna’s voor spierherstel het beste zijn. Veel sportscholen hebben sauna’s in huis, maar infrarood sauna’s vind je in ieder geval in Spa Zuiver en Vitality SPA & Fitness in Amsterdam & Kurhaus Spa en International Health Spa in Den Haag.

5. Draagbare technologie.

Als het gaat om het behalen van je doelen, is accountability natuurlijk key. En dan is zo’n kleurrijk armbandje dat precies voor je bijhoudt wat je hebt verbrand, en zelfs waar je precies bent geweest, natuurlijk heel handig. Als je dan op de app op je telefoon ook nog even toevoegt wat je hebt gegeten en gedronken, heb je je gezondheid helemaal in beeld.

Steeds meer sportscholen zetten draagbare technologie in om je te helpen ECHT alles uit je workout te halen. Zo kun je met de hartslagmeters van Stride 6ft8 in Rotterdam je hartslag volgen op een apart blokje op het scherm in de groepsles. Bij F45 The Bridge in Den Haag kun je met de daar verkrijgbare F45 LionHeart Heart Rate Monitor niet alleen je hartslag en het aantal verbruikte calorien bijhouden, maar kun je ook door middel van een puntensysteem bekijken of je alles uit je training hebt weten te halen.

Deel dit via: