Tabata met Carlos Lens

25 May, 2015 • Tags: , , , ,

Processed with VSCOcam with f2 presetEen training waarbij o.a. barbells, dumbbells en kettlebells worden gebruikt? Dit klonk als muziek in de oren voor onze Sophie. Na het lezen van deze beschrijving koos ze op maandagmiddag voor een last minute Tabata-training bij Spa Zuiver. Leuk detail: niemand minder dan de bekende trainer Carlos Lens is de docent.

“Eenmaal daar is het even wachten in de rij bij de balie, maar de vriendelijke dames van de receptie geven mij al snel een polsbandje mee en ik mag door de poortjes. Ik trek een sprintje naar de kleedkamers, want ik ben al aan de late kant. Snel stop ik mijn spullen in een kluisje (waar je overigens zelf het beste een slotje voor kunt meenemen), trek ik mijn schoenen aan en vul ik mijn flesje water.

De training is opgebouwd uit verschillende stations, waar je 20 seconden lang een oefening doet en 10 seconden rust krijgt. Dit doe je vier minuten per station. Als ik dit nu opschrijf klinkt het bijna makkelijk, maar dat is het écht niet …geloof me! Ik ben bij lange na nog nooit zo buiten adem geweest als tijdens deze les. Opvallend is dat trainer Carlos iedereen bij naam kent. Het duurde ook niet lang voor hij ineens riep: “Sophieeeeeeee.” Tja, en wat doe je dan? Harder je best doen natuurlijk. De muziek is daarbij onwijs motiverend. Keiharde beats knallen uit de geluidssets waardoor ik de oefeningen langer volhoud.

Na een klein uurtje werken is de les afgelopen. Deze intensieve sessie geeft een enorm voldaan gevoel, maar de volgende dag ook heel veel spierpijn, haha. Daar moet je tegen kunnen! Ik ben er volgende week in ieder geval weer bij. Doe jij met me mee?”

| Tabata | Spa Zuiver| Koenenkade 8 | Amsterdam |

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam. Deze fitchick is 23 jaar oud, heeft een eigen food, health en fashion blog (www.radishtowear.com) en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym.

Deel dit via: