De Top 10 van Opzeggen.nl

Basic-Fit kennen we inmiddels allemaal. Het is de succesvolle budget sportschool waar je voor een laag bedrag per maand kunt sporten. Toch lopen er blijkbaar veel mensen weg want Basic-Fit is de nummer 1 van de opzeg-website Opzeggen.nl.

Document11

 

Ook Fit for Free staat in de top 10. Aan de prijs kan het niet liggen zou je zeggen, dus waarom zeggen zoveel mensen op bij deze budgetsportscholen? 

Laten we eens bekijken waar dat grote aantal opzeggers vandaan komt. Ten eerste is de drempel om te starten bij deze ketens natuurlijk laag. Inschrijven kan online en voor de prijs hoef je het niet te laten. Maar als je regelmatig je (kostbare) vrije tijd in de sportschool door gaat brengen dan moet je het daar wel leuk vinden. Liefst zou je het dus eerst eens een maandje moeten uitproberen voordat je een jaarabonnement afsluit.

De belangrijkste reden om te gaan sporten is natuurlijk dat je iets wil bereiken. Daarbij is begeleiding en advies toch erg belangrijk. Nu is het niet zo dat bij een duurdere sportschool de begeleiding altijd goed is. Feit is wel dat er meer tijd en ruimte is voor je vragen. Niet iedereen wil sporten volgens een schema. Maar als je iets verkeerd doet dan is het wel handig als er een instructeur is die je daar op wijst. Dat kan blessures voorkomen. Soms weet je ook gewoon niet wat je met al die fitnessapparatuur aanmoet. Dan is het wel lekker als je je vraag kunt stellen. Fitness is meer dan een gebouw vol met apparaten. Het personeel maakt vaak het verschil en de kwaliteit ervaar je pas na enige tijd.

Afwisseling in je sportieve activiteit is erg belangrijk. Dat houdt het leuk, je gebruikt je spieren beter en dus hou je het uiteindelijk langer vol. Voordeel van een sportschool met meer faciliteiten is dat je deel kunt nemen aan groepslessen en activiteiten die zorgen voor de afwisseling. Als je met OneFit flexibel gaat sporten dan kun je de sportschool heel makkelijk combineren met buitensporten als hardlopen, fietsen of tennis. Ook yoga en pilates kunnen een goede bijdrage leveren aan de gezondheid van lichaam en geest. Maar dit alles langere tijd volhouden is misschien wel de belangrijkste peiler onder echt gezonder leven. Vergelijk het met een dieet. Prima om in korte tijd flink wat af te vallen, maar als het er na korte tijd al weer aan zit dan is al je moeite voor niets geweest.

Vaak wordt gezegd dat een abonnement een ‘stok achter de deur’ is. Je voelt je dan verpicht te gaan sporten omdat je al betaald hebt. De ervaring leert echter dat het voor de meeste mensen zo niet werkt. Dat blijkt wel uit het grote aantal mensen dat een fitnessabonnement opzegt omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. Sporten lukt het best als je er lol in hebt. Samen met anderen gaan sporten maakt het vaak leuker en afwisseling is dus belangrijker. In het buitenland zijn er onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat sportschoolbezoekers met een 10-rittenkaart vaker gaan sporten en ook langer bij de sportschool blijven in vergelijking met de leden van sportscholen.

Wij hopen echt dat opzeggen geen opgeven wordt. Vele OneFit gebruikers sporten inmiddels flexibel en passen sport zo op een verstandige manier in in hun leven. Als je minimaal 1 of 2 x per week naar dezelfde sportschool gaat en je weet heel zeker dat je dat het hele jaar vol gaat houden kies dan zeker voor een abonnement. Als je daar niet 100% zeker van bent probeer dan eerst eens uit wat voor jou goed werkt. Een OneFit klant wist het goed te zeggen: ‘ik ga maar twee keer per maand naar de fitness, ik ga voor een groepsles in een superluxe club en betaal nu 10 euro per keer, ik sport voor hetzelfde geld net zoveel als vroeger bij die budgetzaak maar wel met 10x meer plezier!’.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit via: