Spinning® ideaal voor het opbouwen van je conditie!

28 April, 2014 • Tags: ,

Spinning® is een pittige training die gericht is op hart- en bloedvaten en wordt gedaan op een een stationaire fiets. Tijdens een klein uurtje trainen draaien je longen en je bloedsomloop op volle toeren en Spinning® is ideaal om snel je conditie op te bouwen.

Spinning® begon in de jaren tachtig en is bedacht door wielrenner Johnny Goldberg. Hij ontwikkelde een hometrainer in de vorm van een wielrenfiets met een verzwaard vliegwiel van 14 kilo. Doordat het wiel verzwaard is, blijft het doordraaien ook al stop je met trappen. Je kan heel eenvoudig de weerstand van het vliegwiel aanpassen. Hierdoor kan je je training heel eenvoudig aanpassen aan je niveau. Zo kunnen getrainde fietsers en beginners prima dezelfde training volgen en toch beide hun grens op zoeken om het maximale uit hun training te halen.

In de sportschool wordt Spinning® gegeven in een zaal met meerdere fietsen. Tijdens op opzwepende muziek geeft de docent je allerlei instructies, zoals staand of gehurkt fietsen, meer of minder weerstand, sneller of langzamer. Gedurende een uur wordt je heerlijk afgemat.

Binnen ons netwerk kan je bij maar liefst 188 locaties een Spinning® les volgen. Ga naar locaties en selecteer aan de linkerzijde onder activiteiten de les Spinning®

SPIN®, Spinner®, Spinning® and the Spinning logo are registered trademarks that are owned or used under exclusive license by Mad Dogg Athletics, Inc.

 

Deel dit via: