Tried & Tested: Shape cycling

1 May, 2015 • Tags: , , , ,

Processed with VSCOcam with hb1 presetOne Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam. Deze fitchick is 22 jaar oud, heeft een eigen food, health en fashion blog en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym. Dit keer testte zij een les Shape Cycling bij Shape all in! Nieuwsgierig? Lees gauw verder

“Bij binnenkomst valt mij direct de vriendelijkheid van de dame achter de balie op. Ze geeft mij een quick-tour door de gym en showt mij o.a. de zalen, de ruime kleedkamer en de zonnebankmogelijkheden.

Ik moest vroeg mijn bed uit voor deze les. Om stipt 7:30 zit ik samen met vijf anderen klaar voor de start op de fiets. De les wordt gegeven door Ciska, een energieke, vrolijke docente die de groep met haar enthousiasme goed aanpakt.

We werken met een soort van kleurenmonitor die precies aangeeft of je het goed doet. Bij blauw moet je een tandje harder, bij groen/geel zit je goed en bij rood weer te hoog of te laag. Af en toe moet je bijdraaien aan een knop op de fiets zodat de hoeveelheid watt, rpm en je level allemaal in een goede lijn staan. Klinkt ingewikkeld, maar no worries, Ciska helpt waar nodig.

Na ongeveer een kwartiertje glijden de eerste druppels van mijn voorhoofd af. Een klein puntje: als ik fiets, draaien mijn benen een beetje naar binnen waardoor ik als ik snel ga mijn knop steeds omlaag draai (met mijn knieën dus). Niet helemaal de bedoeling en ik stuiter nog nét niet van mijn fiets af. Tip van de dag is dan ook om de benen récht te houden ;)!

De les eindigt met een buikspierkwartier en een stretch. Mijn benen voelen futloos en moe, maar dat was de bedoeling! Nu nog naar huis fietsen wat na een les Shape Cycling als een behoorlijke opgave voelt.”

 | Shape Cycling | Shape All in | van Hallstraat 617 |

 

Deel dit via: