Sophie test: Vinyasa Flow bij The Conscious Club

23 August, 2016 • Tags: , ,

Een nieuwe week – een nieuwe les was mijn motto dit keer. En zo kwam het dat ik, ondanks de stromende regen, ’s ochtends om 7:00 arriveerde voor een lesje Vinyasa Flow bij The Conscious Club in Amsterdam.

Vinyasa? Vinyasa yoga is een vloeiende vorm van yoga waarbij de bewegingen soepel in elkaar overgaan. Vinyasa yoga gaat vooral over de verbinding tussen de ademhaling en beweging.

Processed with VSCO with s2 preset

De les begint heel rustig, het ging er echt even om dat we voorzichtig op gang kwamen en de teacher, Mareille, nam hier ook goed de tijd voor. Hierdoor voelde het niet als een ‘shock’ om zo vroeg in de ochtend al te trainen. Fijn! Ze had veel aandacht voor onze houdingen en soms hielp ze waar nodig – maar wat ik vooral erg bijzonder vond is dat ze ook precies aanvoelde wanneer je even met rust gelaten wilde worden. Dit is een vaardigheid waar zeker niet elke teacher over beschikt!

Na een serie zonnegroeten, wat voorover buigingen en warriors was het tijd voor de savasana ofwel de lijkhouding. Zo lekker om nog even rustig te liggen voordat de dag écht begint. Ik val nog net niet in slaap!

Het mooiste wat Mareille ons tijdens deze les meegaf is dat je vooral vertrouwen moet hebben in je eigen lichaam en gevoel. Iemand anders voelt niet wat jij voelt, dus wanneer je het gevoel hebt dat je diep genoeg in een houding zit, dan is dit vaak ook zo. Zelfs een teacher kan dit niet aanvoelen, dus luister vooral naar jezelf. – die wilde ik jullie niet onthouden.

Mocht je nou een keer zin hebben in een rustige, maar toch actieve yoga les, dan is deze echt wat voor jou! Het leuke is dat je erna ook kunt blijven voor een lekker ontbijtje of stukje bananenbrood. Ze hebben een vitrine vol lekkere dingen!

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

 

Deel dit via: