Sophie test: Skill Mill bij Shape all in

13 October, 2016 • Tags: , ,

Voor een keertje trek ik de stoute schoenen aan en probeer ik wat anders dan mijn low intensity / yoga les. De keus valt op een les Skill Mill bij Shape all in. Deze les duurt ‘maar’ 30 minuten en bestaat uit 8 oefeningen, die je herhaalt in 3 rondes. That’s it! 

img_0985-2

Ik had er blijkbaar zin in en arriveer als eerste bij de les. Levi, de docent merkt me op als first timer en begint alvast met uitleggen. Ook vertelt hij mij dat ik niet bang hoef te zijn als iets verkeerd gaat, want hij corrigeert waar nodig en is absoluut geen docent die foute houdingen tolereert! Langzaam druppelen mijn mede-sporters binnen en met een groep van 10 startte wij om stipt 18.15!

Wat is Skill Mill?

De rondes hebben elk vier tools, met een A- en een B-oefening. Zo beginnen wij op de Skill Mill vooruit te lopen (A oefening 1), stappen we erna van de Skill Mill af en pakken we een dumbell voor squats (A oefening 2), hierna moeten wij deadlifts doen met een zak van 20kg (A oefening 3) en vervolgens doen wij nog lunges met een gewicht van 10 kg (A oefening 4). Daarna beginnen we weer op de Skill Mill, alleen in plaats van oefening A loop je, voor oefening B, achteruit. Er geldt vervolgens een B-oefening voor elke tool. Nadat alle oefening zijn uitgelopen, dus: zowel A als B, heb je een totaal van 8 oefeningen per ronde. Dit doen wij drie keer, waarvan je in de eerste ronde alles een halve minuut moet volhouden en in ronde 2 en 3 alles een hele minuut. Tussendoor krijgen we steeds 15 of 25 seconden rust. Kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen – het komt allemaal aan bod!

Mijn ervaring

De eerste ronde dacht ik: ‘easy, als dit alles is’. De tweede ronde dacht ik: ‘auw mijn benen’. En de derde ronde wilde ik eigenlijk de handdoek in de ring gooien (deeeed ik niet hoor, no worries). Het was dus flink pittig en over de spierpijn in de dagen erna zullen we het maar niet hebben.. Ik kan iedereen deze workout aanraden, óók als je helemaal niet vaak sport. Je kunt namelijk prima op je eigen tempo meedoen en Levi corrigeert je als je de oefening niet juist uitvoert.

Fijne bijkomstigheid: het duurt max een halfuurtje, dus je bent zo klaar!
Voor de diehards: het buikspierkwartier begint na de les , voor als je nog niet genoeg hebt getraind.

OneFit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 24 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Deel dit via: