Sophie test: Pilates bij De Nieuwe Yogaschool

14 September, 2016 • Tags: , ,

De laatste tijd ben ik helemaal van de sculpting/low intensity lesjes, dus ging ik dit keer voor een les Pilates bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Onze docente heet Christa, een ontzettend leuke vrouw die behalve onze buikspieren ook hier en daar onze lachspieren traint.

Processed with VSCO with q4 preset

Zweet-pi-lates

Weet je nog die warme dagen een tijdje terug? Nou, tijdens één van die dagen besloot ik nu net déze les te willen volgen. 28 graden was het in de zaal, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken: we gingen ervoor! Pilates is een training die erop gericht is om je hele lichaam sterker te versterken, stretchen en balanceren. Bij Pilates ligt de focus op je core. Dit betekent niet alleen je buikspieren, maar ook: je billen, je rug, je bekken en je bovenbenen. Je hele stabiliteitscentrum dus!

Go, Sophie, Go

We begonnen de les staand met een aantal houdingen uit de yoga, zoals warrior one en warrior two. Ook voegde Christa hier wat balanshoudingen aan toe, waardoor ik behalve mijn benen ook mijn buikspieren voelde branden. Omdat het zo warm was, zouden we het deze les wat rustiger aan doen vertelde ze. Desalniettemin gutste het zweet als een kabbelend beekje van mijn voorhoofd. Na de staande houdingen gingen wij door naar de mat. Ook hier deden wij verstevigende en balansoefeningen voor de billen, rug, buik, bekken en bovenbenen. Ze zijn pittig, maar voelen ook fijn!

Na +/- een uurtje hard werken was de les voorbij. Ik was kapot en ging moe, maar vooral voldaan naar huis. Wil je deze les ook proberen? Christa geeft hem elke donderdagavond om 18:30 bij de Nieuwe Yogaschool op de Lauriersgracht in Amsterdam. Ook is hij elke dinsdag om 18:00, maar dan durf ik niet met zekerheid te zeggen dat je ook les krijgt van deze enthousiaste teacher ;).

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

 

Deel dit via: