Sophie test: Jumping Fitness bij Studio Anna-Mora

19 April, 2016 • Tags: , , ,

IMG_7973

Af en toe zie ik van die lesjes op de OneFit homepage staan waarvan ik denk: die móét ik proberen. Zo ging het ook met jumping fitness; een les waarbij je op een kleine trampoline springbewegingen maakt. Het lijkt een beetje op aerobics, met het grote verschil dat je hierbij veel zachter land. Dit is natuurlijk veel beter voor je gewrichten én het maakt de les  voor iedereen te volgen.

Wanneer ik de ruimte binnen stap is de vrolijke docent alle trampolines al voor ons aan het klaarzetten. Hij begint direct te vertellen over de voordelen van deze les en hoe minimaal je je gewrichten belast door de elastische vering. Als de rest van de groep binnendruppelt is het eindelijk tijd om te beginnen. Een opzwepende muziek knalt uit de boxjes en we mogen springen!

Wat  me meteen opvalt is hoe vrolijk je wordt van deze les. Het lijkt een beetje alsof ik constant aan het huppelen ben en ik kan me lekker laten gaan in de ritmische pasjes die we moeten uitvoeren. We nemen na ieder nummer een korte waterbreak. Stiekem vind ik dit net iets te vaak en spring ik liever door, maar het heeft natuurlijk wel weer een goed interval-effect.

Na zo’n vijftig minuten springen is er ook nog tijd voor enkele push ups en rekken we onze spieren uit. Met een voldaan gevoel fiets ik weer richting huis. Wat een toples!

Deel dit via: