Sophie test: boksen bij Etakki Gym

8 December, 2016 • Tags: , , ,

Als je mijn blogs een beetje volgt, weet je onderhand vast van mijn voorliefde voor boksen. Ik heb ondertussen bijna alle bokslessen bij OneFit wel uitgeprobeerd, maar er stond er nog één op mijn lijst: Ettaki Gym! Nu heb ik deze onlangs afgestreept en deel ik graag met jou mijn ervaring.Deze gym is niet voor watjes, bij binnenkomst voel je meteen dat ze hier niet aankloten, maar écht training geven. Ik zie dat de mensen in de klas voor mij allemaal rode koppen hebben, er wordt gekreund bij het slaan en de druppels zweet liggen op de grond. – Voor het eerst voel ik mij een beetje zenuwachtig. Gelukkig is daar vriendin N, die met mij mee gaat doen. Samen op één boksbal, om de beurt slaan en vooral vól gas geven.

Ik verneem dat er een aantal verschillende docenten zijn van een meisje die vaker gaat. De zwaarte verschilt een beetje per docent, maar over het algemeen zijn het pittige lessen vertelt ze. We beginnen de les met een warming up, denk aan: jumping jacks, knie-heffen en squats. Hierna mag je een zak uitzoeken, waar je met twee personen om de beurt een combinatie op uitoefent. Al na een half uur – hap ik lichtelijk naar adem en heel eerlijk, ik ben best wel wat gewend. Na de combinaties, die bestaan uit hoeken, jab-crosses, upper-jabs en nog veel meer doen we ook nog een cooling down die zich vooral richt op je buikspieren. Eigenlijk train je tijdens zo’n les je hele lichaam!

Na de les ben ik moe en voldaan en de volgende dag voel ik al mijn spieren pijn doen. Behalve zaktraining, wordt er ook dames kickboksen en circuit training gegeven. Ook beschikken ze over een kleine gym ruimte met een aantal fitness apparaten. Zo is er voor ieder wat wils!

Tip: Mocht je dit ook willen proberen, neem dan vooral je eigen handschoenen en beschermers mee. Je kunt ze ook lenen, maar het voelt toch hygiënischer om je eigen te hebben.

Zie ik jou hier de volgende keer?

OneFit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 24 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Deel dit via: