Sophie test: Barre bij Studio 191

28 July, 2016 • Tags: , , ,

Dat ik fan ben van deze yogaschool konden jullie al lezen in mijn review van hun Surf Yoga les. Dit keer probeerde ik weer zo’n bijzondere les, namelijk: Barre 191! Dit is een les die een combinatie maakt tussen ballet, yoga en Pilates. Super goed voor je houding, definitie van spieren en flexibiliteit!

Processed with VSCO with hb1 preset

Bij binnenkomst ontmoet ik docente Brittany, die met een big smile uitlegt wat de les zal inhouden. Nog een beetje stoer kijk ik om mij heen om te constateren dat het vast wel zal meevallen. Ik bedoel, hoe moeilijk kan het zijn een beetje met je benen op en neer veren en af en toe je been op de bar leggen? Easy, dit kan ik!

Nou. Dat had ik geweten. Een vriendin waarschuwde me al dat ik last zou krijgen van zogenoemde spaghetti benen en mijn god, ze trilden als een rietje. BIJ ELKE OEFENING! Met moeite hield ik de ‘postures’ vol en wanneer we even op adem mochten komen griste ik mijn water van de grond af alsof ik drie dagen in de Sahara had rondgelopen.

De oefeningen begonnen met een korte warming up en erna kwamen een aantal oefeningen aan bod die een combinatie waren van low impact cardio -en krachtoefeningen.

Het was een intense les. Dat zeg ik je. Maar wel zo heerlijk intens dat je jezelf erna dat schouderklopje geeft. En de volgende dag? Spierpijn!

Kortom was deze les alles wat ik niet had verwacht. Hij was een heel stuk zwaarder, véle male vermoeiender, maar ook echt zó ontzettend leuk! Dit laatste kwam ook door de docente, haar vrolijkheid werkt enorm aanstekelijk. Ik probeer steevast elke week een keer te gaan. Doe jij met me mee? Lijkt me gezellig!

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Meer overtuiging nodig? Lees dan ons artikel waarin we de 5 voordelen van Barre voor je op een rijtje zetten. 

Deel dit via: