Hoe je meer slaap in je leven brengt

15 March, 2018 • Tags: , ,

OneFit tips voor meer slaap en energie

Meer dan zeven uur slaap per nacht klinkt als een droom. Helaas hebben we vaak niet eens tijd voor een dagdroom, laat staan voor een lange nachtrust. Gelukkig zijn er allerlei manieren om je in turbosnelheid opgeladen te voelen, zonder dat je stiekem een dutje op je werk hoeft te doen. En je hoeft ook al niet naar een slaaphotel in Tokyo. Deze slaperige tussendoortjes geven je meer energie dan een kilo mueslirepen.

Yoga Nidra
Ook wel slaapyoga genoemd. Een yoga nidra les begint vaak met een aantal passieve houdingen geleend uit de hatha. Daarna mogen je wollen sokken aan en ga je in savasana liggen. Een begeleide meditatie neemt je mee door een rustgevend oord, met als doel dat je uiteindelijk je lichaam even loslaat. Nidra profs zeggen dat een sessie (meestal zo’n 75-90 minuten), gelijk staat aan vier uur slaap.

Acupunctuur
Uit onderzoek blijkt dat de acupunctuur kan helpen bij slaapproblemen. Tijdens een sessie op de behandelbank prikt de acupuncturist met naalden in je lijf. Door het prikken van deze punten kan de energie in de energiebanen gestuurd en geharmoniseerd worden. Je voelt je na een sessie dan ook vaak herboren.

Massage
Als je ooit een massage hebt gehad weet je dat twee dingen niet samengaan: een massage en wakker blijven. Of ja, meestal blijf je toch soort van wakker omdat je bang bent om de boel bij elkaar te snurken. Maar toch, na een kneedsessie voelt het alsof je een hele nacht hebt gemaft.

Sauna
Als je na een dagje saunahangen naar buiten gaat – en de echte wereld in stapt – voelt het soms even heel vreemd. Alsof je je net een week ertussenuit geknepen hebt. De sauna is dan ook de perfecte plek om uit te waaien en op te laden. Wedden dat je ‘s avonds slaapt als een baby?

Floating tank
Net als in de rode zee drijf je in de floating tank gewichtloos. Een tank is in de praktijk vaak gewoon een ruim bad en soms een cocon die nog het meest weg heeft van een zonnebank. De tank is gevuld met zout en water, en je kunt zelf beslissen of je het licht en de muziek uitzet. Een sessie van een 1 uur zou gelijk staan aan vijf uur slaap.

Meditatie
Wie regelmatig mediteert voelt rust en balans, en dat zien onderzoekers zelfs terug in de hersengolven. Je komt in een bijzondere staat als je mediteert: ontspannen maar volledig bewust. Er zijn ontelbaar veel soorten meditaties, van chakra tot reiki meditatie; vrijwel alle vormen hebben als fijne eigenschap dat ze nieuwe energie geven; je kunt je discodutje dus overslaan.

Deel dit via: