The Art of Pilates

1 July, 2015 • Tags: , , , ,

Pilates Amsterdam Dance Centre OneFitMet OneFit kun je in Amsterdam bij tientallen gyms en studio’s terecht voor Pilates. Sophie koos in plaats van een sportschool of yogastudio nu eens voor Amsterdam Dance Centre voor een lesje pilates. Dit is haar ‘experience’. 

“Vijf minuten voordat de les begon zat ik helemaal ready op mijn matje. Nerveus zat een beetje om mij heen te kijken, want ik was dus de enige. Zou er nog iemand komen? Echt precies om één minuut over, druppelde er nog een stuk of tien meiden en vrouwen naar binnen. Ok, mijn eerste les van vandaag geleerd; het is volkomen normaal om exact op tijd te komen. En te vroeg is helemaal niet nodig (…maar misschien wel handig met je OneFit kaart).

De les duurt maar liefst anderhalf uur en is echt heel anders dan de pilates die ik gewend ben van de sportschool –niet persé beter, maar wel heel professioneel. Het is echt enorm veel buik en ook erg gericht op houding. Stiekem maak ik me tijdens de oefeningen al zorgen over hoe erg mijn spierpijn de volgende dag zal zijn. De lerares is leuk en vrolijk en omdat ik niet zo’n prachtige rechte danshouding heb als veel van mijn medestudentjes, trekt ze me af en toe even recht.

Vooral het constant uitstrekken van de benen valt me zwaar, maar ik geef niet op. No way dat ik als eerste uit de houding kom. Na anderhalf uur mijn benen, billen en buik getraind te hebben wandel ik tevreden naar huis toe. En de volgende dag? AUW! Ja echt, ik wist niet dat Pilates ZO heftig kon zijn. Ik dacht altijd dat het o-zo-easy was, maar ik neem mijnwoorden terug! Pilates verdiend respect!

Iets voor jou? Je volgt deze les bij het Amsterdam Dance Centre dat je vindt op de Bellamystraat 49-51 | 1053 BG Amsterdam (in Oud West, vlakbij de Foodhallen).

 

Deel dit via: