Online zoeken en boeken

7 January, 2015 • Tags: , ,

Nederland loopt voorop met internetgebruik. In geen ander land zijn er zo veel mensen online. Wij regelen onze zaakjes steeds meer online. Behalve sporten dan. Want ja bewegen moet je toch echt zelf doen. Maar dachten wij, zou het niet handig zijn als je dan wel online kunt zoeken naar lessen en activiteiten. Die moet je dan natuurlijk wel ook direct online kunnen reserveren. Zo begon ons project om online zoeken en boeken in de health- en fitnesswereld in te voeren.

bookingyeah

We keken natuurlijk naar booking.com en airbnb. Maar ook een tafeltje in een restaurant, een bioscoopkaartje en een taxiritje kun je online boeken. Ja wat kun je eigenlijk niet online boeken! Ons project werd een missie. Per 1 januari 2015 wilden we in ieder geval in Amsterdam alle lessen en activiteiten van de 50 locaties waar we mee samenwerken boekbaar maken. Dat betekent circa 2.000 lessen per week! Hoe werkt online reserveren bij ons? 

Inmiddels is het zo ver. Onze klanten in Amsterdam die een Unlimited maandkaart hebben kunnen met 1 click een plaatsje reserveren. Echt zo simpel als dat. Je zoekt op type les, op de locatie en/of op dag/tijd. Kies uit de zoekresultaten wat voor jou uitkomt en je klikt op reserveren. Bij de meeste lessen kun je kijken wie de les geeft en welk niveau het is. Ben je niet zo goed thuis in al die termen die ze in fitness gebruiken vrees dan niet. Ieder type les heeft een eigen pagina waarin we duidelijk uitleggen wat je kunt verwachten. Kijk gerust rond om te zien hoe het werkt. 

Direct vanaf het moment dat we de reseveringsmodule live hebben gezet werd er gebruik van gemaakt. We zien OneFitters die twee weken vooruit plannen en we zien last minute boekers. Veel leuke berichtjes van OneFitters ook. Bijvoorbeeld iemand die gek is van Bodypump lessen en die nu kan kiezen uit tientallen lestijden per week. Ook veel mensen die zeggen dat juist een reservering er voor zorgt dat ze ook echt gaan. Loop je niet het risico dat je thuis op de bank blijft zitten terwijl je wilde gaan sporten. Je kunt trouwens tot 2 uur voor aanvang ook weer annuleren als je toch niet kunt.

De komende tijd gaan we hard verder werken aan het perfecte reserveringssysteem voor al je sport, fitness, yoga en wellness activiteiten. Ook andere steden komen aan de beurt. Meer gemak, meer sporten. Natuurlijk mag je ook gewoon nog altijd met je OneFit card spontaan naar binnen lopen. Zo lang er plaats beschikbaar is kun je dan ook aan een groepsles meedoen of anders ga je lekker vrij trainen.

 

 

 

Deel dit via: