Marrit test: Pilates bij Lotus Fish Yoga in Rotterdam

6 October, 2016 • Tags: , ,

Wanneer je schoonouders zich al maanden storten op  pilates en jij als sportfanaat deze les nog niet op je bucketlist had staan, gaat er iets goed fout. Tijd om daar verandering in te brengen! Op een luie zondagmiddag loop ik door een verlaten stad; geen idee of dit de oorzaak is van het altijd uitverkochte Feyenoord, of dat Rotterdam-West gewoon uitgeblust is. Ik woon in ieder geval niet in de buurt van Lotus Fish Yoga en met de metro was het nog een aardig karwei om de studio te vinden. Achteraf stopt er een tram voor de deur. Thanks 9292ov voor het geweldige reisadvies.

image1

Gentle Pilates
De naam klinkt als muziek in mijn oren. Teder, zacht, lief. Heerlijk als je op die manier kan “sporten”. Na een belletje aan de deur en twee trappen (lees lift 😉 ) werd ik met open armen als eerste ontvangen. De yogastudio heeft een omkleedruimte die  elke les op slot gaat en een gezellige lounge waar je thee kan drinken, fruit kan eten en gezellig met medestudenten kan praten. Van dat laatste ben ik nooit zo’n fan  aangezien ik in mijn opinion altijd ‘druk ben en geen tijd heb’. Maar misschien mis ik dan toch wel iets..

De les
De opbouw  is echt uitmuntend, vanaf het begin ben ik al een meteen groot fan. De manier waarop we op onze ademhaling worden gewezen in combinatie met concentratie zorgt ervoor dat ik binnen 5 minuten al in de juiste flow zit. Alle oefeningen zijn gebaseerd op de volgende principes: concentratie, beheersing, nauwkeurigheid, innerlijke stabilisatie, ademhaling, coördinatie en soepele vloeiende bewegingen. Na twintig minuten begin ik al heerlijk te zweten en dat terwijl het een low impact les is. De focus ligt hier duidelijk op precisie, concentratie en controle. Stiekem ben ik hier en daar aan het afkijken en zodra ik een verkeerde houding spot is de lerares al bij de persoon in kwestie om dit te corrigeren.

Trainen van de core
Je core is de basis en dat beseffen ze maar al te goed tijdens pilates. Het hebben van een sterke core is onmisbaar (ja, voor íedereen) wanneer je je core sterker maakt, zal de rest van je lichaam en ziel ook worden versterkt. Door het versterken van je kern kom je in contact met je diepste waarden, het doel van je leven. Het kost soms moeite om jezelf hiervoor open te stellen maar ik kan je garanderen dat deze manier van sporten je de mogelijkheid biedt om te evolueren naar je ‘betere ik’. We zijn in de westerse cultuur alleen maar gefocust op die platte buik, dat wasbordje en een geweldig bikinilijf, maar wanneer je op deze manier naar jezelf kijkt verzet je je tegen de ‘zingevingsindustrie’. Het volgende zinnetje kan rauw op je dak vallen maar: ‘wie niet naar zijn kern zoekt is schuldig aan zijn eigen mislukking’.

Oftewel: verdiep je in deze manier van sporten en #tip: combineer het ondertussen met een grote portie cardio en een kleine portie E-nummers ;).

Marrit Nicolai is een energieke en sportieve vrouw die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als nuchtere Friezin verliet ze het hoge Noorden voor een carrière in de schijnwerpers. Tijdens So You Think You Can Dance gooide ze haar charmes in de strijd en werd daarmee onderwerp van de media. Meerdere malen per jaar vertrekt ze naar het buitenland, onder andere voor de wereldtour van Armin van Buuren. Als model is ze vooral actief in de sport business. Volg Marrit op Instagram

Deel dit via: