Marissa test: The Energy Movement bij De Bewustzijn School

21 September, 2016 • Tags: ,

Dansen is voor mij alles: het laat me terugkomen als ik op en neer vlieg, het geeft me nieuwe energie, het is een manier om m’n emoties een plekje te geven en het geeft me letterlijk vleugels. Dansen maakt me blij en deze les bij De Bewustzijn School ook, want hierin gaan we op zoek naar wat je allemaal kan vertellen en doen met het lichaam en dans. Door middel van de groove van de muziek, begeleide improvisatie, visualisatie en verschillende danstechnieken word je uitgedaagd om te kijken naar welke bewegingsvorm het beste bij jou past. Dat klinkt best fijn, toch? Let’s try it out!

fullsizerender

‘Nothing zweverigs, just zweet’.

Dat is wat Feadann zelf zegt over The Energy Movement’. En het klopt. Wil jij je conditie verbeteren , uit je dak gaan en tegelijkertijd je dansenmoves bijschaven? Dan is  The Energy Movement perfect. Maar je moet wel een beetje open-minded zijn. En durven los laten, want dit is geen gewoon danslesje..

Whoops, even inkomen! Dat ik het eerste kwartier van deze les tegen een muur zou dansen zag ik niet aankomen. Fijn wel; de dynamiek die ontstaat is verrassend interessant. Docente Feanann bouwt het heel goed door eerst even te centeren en aandacht te brengen naar de ademhaling. Vanuit daar bewegen we verder en voordat ik het weet maak ik bewegingen die ik mezelf nog nooit heb zien doen. Hoofd uit en gaan!

De les wordt opgebouwd door middel van verschillende levels en de energie die ontstaat wordt per minuut verdubbeld. Dansen, bewegen en alles losschudden: het zweet vliegt alle kanten op. Na het opbouwen doen we een aantal visualisatie oefeningen in groepsverband. Normaal gesproken vind ik dat best spannend maar ik voel me heel veilig en weet dast alles goed is. We sluiten af met een cooling down waarbij heel mooi naar voren komt wat er gebeurd als je je durft over te geven. In koppels lopen we door de zaal waar de een leidt en de ander blindelings volgt. Energie smelt samen en je ervaart eenheid: bijzonder!

Kortom: Je eindigt de les lichter, vrijer en opgeladen. Ik geloof niet dat er iemand op deze aardbol rondloopt die het niet fijn vindt om te dansen. Hier kan je ongecensureerd los gaan. Kom jij ook snel een keertje proberen? Alles kan, alles mag en alles is goed!

Marissa (22) test onze groeplessen en schrijft erop los. Als fitgirl werkt ze als personal trainer en dansdocente, maar vindt ze het ook fijn om yoga te beoefenen of andere uitdagende lesjes te volgen. Ze studeert culturele antropologie & psychologie, heeft haar eigen stichting Diabetes on the Run en haar eigen healthroom: EGGPRESS! Volg haar op Instagram of www.marissaklouwer.com.

 

Deel dit via: