Marissa test: Blackroll bij MOVE//WEST

24 March, 2016 • Tags: , ,

Een lesje ‘’Blackrollen’’ bij MOVE//WEST… Wat staat me te wachten? 

Dinsdagavond om 19.00 loop ik de pop-up gym op het Westergasterrein binnen om mezelf eens flink te laten verassen. En wat blijkt: BLACKROLL is effectief!

onefit_shoot_2_003120160223

Met mijn achtergrond als Personal Trainer sta ik wat sceptisch tegenover de foamroller; heel leuk bedacht, maar wetenschappelijk gezien maakt het geen significant verschil voor je resultaten of je nu wel of niet voor je training rolt. Met dit gegeven heb ik het dus eigenlijk ook nooit geprobeerd, en dat blijkt achteraf stom. Want wetenschappelijk of niet, het voelt onwijs fijn en m’n spieren zijn blij!

Olympe Bille start de Mobility & Strength les met eerst een korte opwarming; als eerste masseren we onze voetzolen met de kleine blackroll. Vanuit hier pakken we de kuiten, beenspieren, bilspieren en rugspieren mee. Dit is best.. pijnlijk! Spieren waarvan je niet verwacht dat je ze gebruikt komen om de hoek kijken, en ‘’triggerpoints’’ worden grondig weggemasseerd.

Als alles los is gemasseerd beginnen we met dynamische oefeningen die de spieren aan het werk zetten.  Dit lijkt een beetje op Pilates en vereist behoorlijk wat kracht.

Na het krachtgedeelte is het tijd voor een lange stretch. De spieren worden opgerekt en met een voldaan gevoel wordt de les afgesloten.

Voor mensen die veel rennen of krachttraining doen is deze les een behoorlijke must. Vaak wordt stretching vergeten en dit uurtje gericht op de flexibiliteit van je spieren, gecombineerd met kracht, geeft weer even een enorme boost aan je mobiliteit. Ik voeg hem in iedergeval toe aan mijn work-out repertoire! 🙂

Deel dit via: