Lotta test: schaatsen bij De Uithof

7 December, 2016 • Tags: , ,

Met de koudste novembernacht van de eeuw en nog een paar wintermaanden in het vooruitzicht, kan het bijna niet anders dan dat vele Nederlanders stiekem hopen op een nieuwe epidemie van Schaatskoorts. Schaatsen zit bij veel Nederlanders in het bloed en ik snap wel waarom! Is het niet heerlijk om de wind door je haren te voelen terwijl je over het ijs glijdt? Gelukkig hoef je niet te wachten tot die éne winter dat er wél weer een keertje natuurijs ligt, want sinds kort heeft ook De Uithof in Den Haag zich aangesloten bij OneFit!

De Uithof ligt aan de rand van Den Haag, maar is goed te bereiken met de auto en met RandstadRail 4 vanaf Den Haag Centraal. Vanuit Den Haag centrum is het ook aan te fietsen in een kleine 30 minuten, je hebt dan alvast je spieren opgewarmd voor een fijne schaatssessie!

dsc01152-01

Als je binnenkomt vanaf de brug, zie je aan je rechterhand de winkel Ooms Sport. Hier kan je schaatsen huren als je zelf geen schaatsen hebt, vergeet hiervoor niet je legitimatie mee te nemen! Vervolgens kan je zo doorlopen naar de balie bij de ingang van de schaatshal. Als je bent ingecheckt krijg je een ticket om door de poortjes te gaan en kan het schaatsplezier beginnen!

Zelf ben ik vooral op de fun rink te vinden, deze zit in het midden van de 400 meter baan, als je liever op noren schaatst, raad ik je aan om de 400 meter baan te pakken en met mooie lange slagen gebruik te maken van de langgerekte stukken ijs die voor jou liggen te wachten!

Doe je liever aan ijshockey en kunstschaatsen? Dan is de fun rink helemaal geknipt voor jou! Hier mag je lekker alle kanten op schaatsen, in plaats van één richting op, en kan je pasjes, bochten en andere capriolen uitproberen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ineens in botsing komt met een langebaanschaatser.

Zelf doe ik inmiddels al 9 jaar aan kunstschaatsen. Toen ik nog aan wedstrijden deed, was De Uithof zo’n beetje mijn tweede thuis. Bij binnenkomst ging ik altijd eerst mijn voeten voorverwarmen bij de open haard, dan even warmlopen, schaatsen aan en, hup, het ijs op! Ik heb hier, bij De Uithof, veel mooie momenten beleeft en het is dan ook ontzettend leuk om met OneFit gebruik te kunnen maken van de ijsbaan!

dsc01176-01

Nog steeds schaats ik minimaal 1x per week, naast alle ballet- en moderne danslessen die ik volg. Schaatsen is voor mij iets dat nooit meer weg te denken is. Het is niet de makkelijkste sport en als je net zoals ik echt wilt kunstschaatsen, kan ik je aanraden om les te nemen om dit te leren. Maar ook zonder les is het al heerlijk om te genieten van de koele, frisse lucht, het glijden over het ijs en de heerlijke warme chocolademelk of thee bij de open haard na je schaatssessie.

dsc01183-01

Wat kunstschaatsen voor mij zo’n leuke sport maakt? Voor mij is kunstschaatsen anders dan iedere andere sport. Het heeft een soort magie om jezelf over het ijs te voelen glijden en de vrijheid te voelen om te springen, pasjes te maken en pirouettes te draaien. Natuurlijk kon ik dit niet direct, maar juist dát is ook een reden waarom kunstschaatsen zo leuk is: kunstschaatsen is een moeilijke, technische sport, een sport waarbij je eigenlijk nooit bent uitgeleerd. Als je eenmaal de basis hebt, kan je pirouettes, sprongen en passenseries altijd weer op een hoger niveau brengen. Het is een hele uitdagende sport!

Of je nu wel of geen kunstjes wilt kunnen, liever op de fun rink rondhangt of lange slagen maakt over de langebaan, schaatsen is de ultieme Nederlandse wintersport en heeft hiermee ook iets nostalgisch. Gaat het bij jou al kriebelen? Verzamel al je OneFit vrienden bij elkaar en plan samen gezellig een middag of avond nostalgisch schaatsen! Na afloop kan je met z’n allen nagenieten rond de open haard. Of het nu wel of niet gaat vriezen deze winter, jíj kan genieten van een middagje Schaatskoorts met je vrienden en OneFit!

 

Lotta is orthomoleculair voedingsdeskundige en fysiotherapeut en weet als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. Sporten moet volgens haar vooral heel leuk zijn! Kijk voor individuele begeleiding, blogs en inspiratie op haar instagram, facebook en website.

Deel dit via: