Liselore test: Personal Training bij Train More

9 February, 2016 • Tags: ,

Hoewel ik vanaf mijn huis maar pakweg 500 meter hoef te fietsen, slaag ik erin om stipt 18.00 uur bij Train More te arriveren voor mijn eerste Personal Training. Hun concept is als volgt: hoe meer je traint, hoe minder je betaalt. Wij als OneFitters kunnen er vier keer per maand inchecken en dat vind ik bij binnenkomst al meteen jammer, want wat een mooie gym! Direct kom ik bekenden tegen ( ‘sorry, ik ben al laat’ ). Snel gooi ik mijn spullen in een kluisje om vervolgens richting trainer Michael én zusje te lopen die al staat te zweten op de loopband.

FullSizeRender

We starten met het zogeheten foamrollen. Ik ken dat ding in een roze versie van Kayla’s Instagram-filmpjes, maar heb het zelf nog nooit gebruikt. Onze grijze roller is iets minder glamoureus, net als de houdingen én pijn. Ik kan mezelf natuurlijk niet in de eerste paar minuten al laten kennen, dus bijt op m’n lip en rol erop los.

Goed, nu het echte werk. Michael legt uit dat we een circuittraining doen, wat inhoudt dat we alle oefeningen een keer herhalen. Planken, lunges, boksen, kettlebell swing, muurzitten, side squats terwijl Michael ons tegenhoudt met een elastiek (zie foto), cardio-oefeningen met een ladder en ook een aantal teamwork-oefeningen. Vooral deze laatste waren erg leuk; zo moesten we elkaar om de beurt omver proberen te duwen tijdens het planken en trainden we onze buikspieren door elkaars handen vast te houden, benen omhoog te swiepen en te wisselen van positie (zie foto). Wat mij direct opvalt en ook te signaleren is aan de hoeveelheid zweet op m’n voorhoofd, is dat het in deze setting veel effectiever trainen is dan wanneer ik alleen train.

Tussen de bedrijven door werden de oefeningen goed uitgelegd, werd er gecorrigeerd waar nodig en zo nu en dan gelachen. Michael was niet te beroerd een korte fotosessie te houden voor deze review. Uiteraard betaal je naast je One Fit-abonnement los voor je PT, maar je kunt er ook voor kiezen een van de vele lessen te volgen of vrij te trainen. Kort samengevat is mijn eerste bezoek aan Train More een positieve ervaring. Ik ben heel benieuwd hoe mijn lijf morgen vroeg voelt..

Processed with VSCOcam with f2 preset

One Fit’s Liselore test zo gevarieerd mogelijk de OneFit locaties in Amsterdam. Ze is 28 jaar oud en is een echte duizendpoot, zo organiseert ze voor OneFit toffe specials, werkt ze voor Club Abe, Scotch & Soda én Hi-Tec. Daarnaast heeft ze haar eigen maandelijkse feestje Coconuts! Ook is ze bezig haar motorrijbewijs te halen en danst ze salsa. Je kunt haar volgen op Instagram Facebook.

Deel dit via: