Les Mills Body Combat Groeples

10 May, 2014 • Tags: ,

BODY COMBAT is een intensieve cardio-workout waarbij de nadruk ligt op kracht en je helemaal loskomt. Body Combat is geinspireerd op verschillende Oosterse vechtkusten zoals Tai Chi, Muay Tai en Karate. Ondersteund door muziek en een enthousiaste en kundige instructeur leer je allerlei eenvoudige trap en kick technieken die je snel achter elkaar uitvoert en waarbij je veel energie verbrandt. Body Combat is intensief maar kan op elk niveau worden gedaan. De les wordt doorgaans opgebouwd uit drie stappen.

Stap 1. De instructeur leert je de bewegingen die je tijdens de les zult gebruiken. Dit zijn geen hele moeilijke bewegingen dus als het je eerste keer is, maak je absoluut geen zorgen.

Stap 2.Tijdens de tweede stap ga je de oefeningen die je hebt geleerd uitvoeren. De nadruk ligt op het op hoog tempo combineren van de verschillende technieken. Elke combinatie moet je zo snel en met zoveel mogelijk kracht uitvoeren om het optimale uit je workout te halen. Na elke reeks krijg je voldoende tijd om te herstellen en met net zoveel energie aan de volgende reeks te beginnen.

Stap 3. In deze stap gooi je nog voor de laatste keer alles eruit op optimale snelheid en kracht en wordt er voor de laatste keer veel gevraagd van je uithoudingsvermogen. Uiteindelijk voel je je heerlijk afgemat en ga je met een voldaan gevoel naar huis. Bij veel van de sportscholen binnen ons netwerk kan je ook nog even ontspannen in de sauna of wellness gedeelte. Binnen ons netwerk worden bij maar liefst 53 scholen Body Combat gegeven.

 

Deel dit via: