Laura test: Bodypump @ Health Club Jordaan

4 July, 2016 • Tags: ,

Bodypumpen, je houdt ervan of juist helemaal niet. I’m a lover! Ik krijg er energie van, heb na de les het gevoel totally in shape te zijn en de dagen erna heb ik spierpijn.

Ik heb bij verschillende sportscholen bodypump lessen gevolgd en voor mij is het echt belangrijk dat de persoon die les geeft enthousiast is en weet wat hij/zij aan het doen is. Grote spiergroep: veel gewicht, kleine spiergroep: minder, knieën naar buiten tijdens de squads of juist niet, voor mij is techniek tijdens het sporten heel belangrijk, uiteindelijk wil ik het beste uit een les halen.

Image

De lessen bij Health Club Jordaan geven mij vaak een voldaan gevoel. Aan het begin van het jaar heb ik samen met Sophie een aantal lessen spinning gevolgd, maar op een gegeven moment vonden we beide het spinnen niet meer zo uitdagend, dus was bodypump voor mij de uitkomst.

Health Club Jordaan is een gezellige, niet te grote sportschool midden in het centrum van Amsterdam met een mix van allerlei mensen en aardige instructeurs, waardoor ik me er heel fijn voel. Met je OneFit abonnement hoef je niet van te voren de les in te boeken, maar het is wel belangrijk dat je er een kwartiertje van de te voren bent, zodat je zeker bent van een plekje. De zaal voor de bodypump les is vrij groot, een grote spiegel en genoeg steps, gewichten etc.

Ondanks dat het een Less mills les is en de variatie tijdens een blok niet heel groot is, kun je jezelf wel uit blijven dagen met bodypump door elke week iets zwaarder te gaan qua gewicht. Ik probeer echt één keer per week te bodypumpen en dit af te wisselen met een ontspannen yoga les of een nieuwe locaties/les die wordt aangeboden op OneFit.

Deel dit via: