Help! Welke work-out past bij mij?

18 February, 2014

Er zijn zoveel verschillende fitness schema’s te vinden op het internet dat het bijna onmogelijk wordt om daaruit jouw perfecte workout plan te vissen. Hoe selecteer je het ultieme schema?

Weet wat je wil.

Zoek het juiste fitness schema met het juiste doel: kies tussen afvallen, conditie verbeteren of spiermassa opbouwen.

Spierbonk als Arnold Schwarzenegger.

Benodigdheden: een sportschool, de juiste (eiwitrijke) voeding, voldoende rust, veel herhaling maar genoeg variatie, een enorme portie geduld én zelfkennis. Niet iedereen heeft het in zich om eruit te zien als een bodybuilder, spieropbouw is namelijk voor een deel genetisch bepaald.

Slank en lenig als een ballerina.

Wil jij het lichaam van een Victoria’s Secret Angel? ‘Onze’ Doutzen is helemaal verknocht aan BalletBeautiful van Mary Helen Bowers. Enige minpuntje: voor de workouts moet je een soort abonnement afsluiten met een maandelijkse bijdrage.

Liever gratis?

Ikzelf zweer bij de Nike Training Club app.: zowel thuis uit te voeren, als buiten of in de sportschool. De app. laat je kiezen tussen verschillende workouts met het gewenste niveau: ‘Get lean, get toned, get strong óf get focused’. Wat deze app. uniek maakt is dat je de verschillende trainingen persoonlijk kunt maken door ze te wijzigen voor het beste resultaat. Vind je het moeilijk om de juiste balans te vinden, laat de app. dan een vier weken durend fitness schema voor je opstellen, aan de hand van je wensen en doelen. Nieuwsgierig? Probeer het eens! De app. is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Geef nooit op!

Het duurt meestal even voordat je duidelijk resultaat ziet, dus houd vol! Wissel om de vier weken van workout schema om je lichaam te blijven prikkelen en om het sporten leuk en afwisselend te houden.

Deel dit via: