Motivatie nodig?

12 February, 2015 • Tags: , , , ,

imgres-1

Heb jij ook een stok-achter-de-deur nodig om te gaan sporten? Wat werkt dat menselijk brein toch vreemd: je weet dat sporten goed voor je is. Tijdens en na het sporten voel je je lekker. Maar toch blijft het voor velen moeilijk om regelmatig te gaan sporten. Met ongezonde dingen is het vaak andersom. Je weet dat het niet goed voor je is, achteraf heb je vaak spijt en een slecht gevoel, maar je trapt er steeds weer in. Voer voor psychologen. Maar wij houden het graag simpel. Wat werkt niet?

Vaak wordt een jaarcontract aanbevolen want dan moet je in ieder geval gaan. Miljoenen Nederlanders kunnen je inmiddels uit eigen ervaring vertellen dat dat in de praktijk toch niet werkt. Het abonnementsgeld is al afgeschreven maar de ‘sporter’ zit thuis op de bank. Met een slecht gevoel, dat wel. De financiele ‘straf’, als je niet gaat moet je toch betalen, werkt averechts. Het versterkt het gevoel dat het sporten is dat je ‘moet’ doen, iets vervelends dus. Blogster Annemerel schreef er het volgende over:

‘Zodra iets voor mij een verplichting word, ga ik smoesjes bedenken. Als ik iedere week op een bepaald tijdstip moet sporten, kan ik een hele week tegen dat moment opzien. Terwijl ik normaliter geniet van een uurtje bewegen. Nog een voorbeeld: ik wilde zo graag naar de sportschool. Twee maanden lang wilde ik iedere dag naar de sportschool, maar ik had geen abonnement. Begin december nam ik een abonnement op een sportschool hier in de buurt. Sindsdien ben ik drie keer geweest (en ik zit een jaar aan het abonnement vast!) Ik heb zo’n vermoeden dat ik niet de enige met dit probleem ben. Willen we niet stiekem allemaal dingen doen als het ons uitkomt en niet als het moet?’

Dat is precies hoe het werkt, sporten moet niet als een verplichting voelen! Je vindt op de blog van Annemerel trouwens echt superveel inspiratie over gezonde leven en bewegen op een hele leuke manier. Aanrader dus!

Wat werkt er dan wel? Met OneFit hebben wij als doel om sporten makkelijker en leuker maken. Makkelijk doordat je alles online kunt regelen en niet vast zit aan moeilijke contracten en gedoe. Leuker door je in de gelegenheid te stellen veel verschillende sporten te proberen. Vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Zo kun je ook veel makkelijker met vrienden samen sporten. De keuze die we bieden is nog niet overal even groot maar dat gaat zeker komen. In Amsterdam zijn we met 53 zeer verschillende toplocaties in ieder geval al de meest veelzijdige keuze. Zo kan iedereen zijn eigen ideale schema samenstellen.

Ervaringen van OneFit gebruikers geven dit goed aan. “Ik ben zelf niet zo’n planner en vind het leuk om verschillende lessen te volgen, zo kan ik in 1 week kiezen uit sportief paaldansen, hot yoga, pilates, zumba wanneer het míj uitkomt. Hoe vet is dat! Ik was eerst bang dat ik niet als échte klant behandeld zou worden door de aangesloten sportscholen, maar ik merk geen verschil!” zegt Alexandra.

Inge doet het weer heel anders: “Voor mij werkt het perfect, omdat ik veel groepslessen volg en er nu altijd wel een les beschikbaar is die mij past op het moment dat ik kan sporten. Daardoor sport ik per saldo meer, voor hetzelfde geld dat vroeger vooral in onbenutte rittenkaarten en abonnementen bleef steken.”

Ons recept is dus geen vast abonnement. Juist vrijheid zorgt voor blijheid, met veel leuke workouts om uit te kiezen blijf je veel makkelijker in beweging. Als het dan een tijdje niet lukt om te gaan sporten dan moet het juist makkelijk zijn om de draad weer op te pakken. Dus niet eerst opzeggen en dan weer helemaal overnieuw beginnen. Van boksen tot zwemmen, van bootcamp tot yoga, doe het gewoon allemaal. Happy workouts!

 

 

 

 

Deel dit via: