Ewout test: Hoelahoop Dance bij Fitness Center IJburg

16 December, 2016 • Tags: , ,

Een paar weken geleden maakte ik op mijn Instagram bekend dat ik de tofste en meest bijzondere groepslessen uit het aanbod van OneFit ga testen. Als reactie daarop kreeg ik van veel van mijn volgers te horen dat ik moest gaan hoelahoopen. Hoelahoop-les? Awesome! U roept, wij draaien. Een slordige 15 jaar geleden, toen ik nog naar de Spice Girls luisterde en met Power Rangers in de zandbak speelde, heb ik voor het laatst een hoelahoop aangeraakt. Dat beloofd dus wat.

Processed with VSCO with f2 preset

Iets wat ik heel nice vind aan het concept van OneFit vind ik dat je op plekken komt waar ik het bestaan niet eens van afwist. Soms kom ik op plekken waar ik liever niet dood gevonden wil worden en waar de kans wel aanwezig is als ik niet heel snel door huppel, maar dat terzijde. Voor mijn hoelahoop-les moet ik 9 kilometer fietsen. Sportief dat ik ben pak ik de tram.

De les wordt gegeven in Fitness Center IJburg. Wat een vrij kleine, maar wel mooie en overzichtelijke gym is. Bij de balie staat Michelle van OneFit mij al op te wachten. We gaan dit avontuur namelijk samen aan. Een groepsles met iemand samen volgen is toch altijd net even wat leuker toch? We checken ons in (althans Michelle checkt zich in en ik vergeet het) met de OneFit app en kleden ons snel even om.

Processed with VSCO with f2 preset

Prima selfie-mirror hier…

Vera verwelkomt ons in de grote zaal van het Fitness Center. Misschien stiekem wel de mooiste ruimte. Lekker fancy met roze en paarse lampen. I like it! Ik kan kiezen tussen drie verschillende hoelahoopen, hoelahoops… naja, ronde buizen. Elke heeft een ander gewicht. Vol goede moed pak ik de zwaarste. Iets waar ik de volgende dag lichtelijk spijt van ga krijgen.

We beginnen met een simpele warming-up. Lekker even die heupjes losgooien en controle krijgen over de hoelahoop. Door het gewicht moet je wel een bepaalde snelheid hebben anders klettert dat kreng kneiter hard naar beneden. Tegen je enkels. Op je tenen. Niet chill. De kunst zit hem in je lichaam stilhouden en de hoelahoop aan te sturen met je buikspieren. Ab-gains!

Alsof we ons hele leven niet anders gedaan hebben!

Alsof we ons hele leven niet anders gedaan hebben!

Gelukkig heb ik het al vrij snel onder de knie en blijft de stang mooi rondjes cirkelen om mijn middel. Ik kan zelfs heel trots tijdens het hoelahoopen een insta story maken. Best knap toch? De oplettende lezer ziet dat er ‘Dance’ in de naam van de groepsles staat. En dit is precies het onderdeel waar het voor mij mis gaat. En mijn trots omslaat in wanhoop.

Zodra ik stappen naar voren moeten zetten of zelfs een squat moet doen verlies ik de controle over mijn zware hoelahoop. Er ontstaat kortsluiting in mijn dakpan aangezien ik te veel na moet denken bij de handelingen die ik tegelijk doe. Misschien ook omdat ik een man ben. Wel denk ik dat als ik dit vaker doet het me makkelijker af gaat. Oefening baart kunst.

Fail! Eén van de velen helaas…

Fail! Eén van de velen helaas…

Hoelahoop Dance is een hele leuke en vooral bijzondere les om te volgen. Een keer wat anders. De fun-factor is erg hoog in de les en perfect om gezellig met een vriendin te doen. Ben er wel op voorbereid dat je de day after best wat spierpijn kunt ervaren in je musculus rectus abdominis, of zelfs blauwe plekken. Maar dan moet je het wel heel bont maken hoor…

Misschien ken je Ewout, of ook wel Woedie al van zijn Instagram, blog of schrijfwerkjes voor Fitgirlcode. En nu is hij ook member van ons OneFit team! Deze verkapte fitgirl gaat zich de komende tijd in het diepe gooien om de verscholen pareltjes en de meest bijzondere lessen uit het aanbod van OneFit te testen. Naast de bovengenoemde social media kanalen kan je Ewout ook volgen via zijn Facebook pagina. Go Woedie!

Deel dit via: