Ewout test: Bootcamp bij Healthclub Open Air Amsterdam

15 November, 2016 • Tags: , ,

Misschien ken je me al van mijn Instagram, blog of schrijfwerkjes voor Fitgirlcode. Maar mocht je me niet kennen; ik ben Ewout of ook wel Woedie. Amsterdammer. Verkapte fitgirl. En tosti verslaafd. De komende tijd ga ik me in het diepe gooien om speciaal voor jou een aantal lessen uit te proberen. Kun jij weer wat makkelijker een keuze maken binnen dat enorme aanbod van OneFit. Ik begin met een bootcamp les bij Healthclub Open Air Amsterdam.

woedie_bootcamp_cover

Ok. Laat ik meteen even heel eerlijk tegen je zijn. Ik heb een lichte hekel aan groepslessen. Nouja. Eigenlijk een intense hekel. Het feit dat ik vast zit aan een bepaalde lestijd benauwd met altijd een beetje. Sporten wanneer ik wil, mijn eigen tempo bepalen en me lekker afsluiten van de wereld met oortjes in is toch het lekkerste wat er is? Toch?

Voor mijn eerste les via OneFit ga ik daarom voor safe. Bootcamp. Gewoon om even in te komen. Mijn avontuur begint meteen al bij het pondje. Normaal gesproken steek ik nooit het water over om naar Amsterdam Noord te gaan. Aangezien de bootcamp van Amsterdam Open Air daar begint moet ik wel. Samen met Willem, die ik heb meegenomen voor de gezelligheid, wagen we de gewaagde oversteek.

Klappertandend, met handschoentjes aan en stijve tepels sta ik aan de overkant te wachten op mensen die eruit zien alsof ze een bootcamp gaan volgen. Na een kleine tien minuten zie ik een fluoriserende en knipperende band voorbij schieten. Dat moet onze bootcamp-instructeur zijn, Cees! De opkomst is vandaag karig. Iets met wind, regen en kou.

Een lantaarnpaal zoeken die goed licht gaf was nog de moeilijkste opgave

Een lantaarnpaal zoeken die goed licht gaf was nog de moeilijkste opgave

Heyo let’s go! Onze bootcamp start met een stukje rennen. Aangezien het al pikke donker is en ik net nieuwe schoenen heb, huppel en glijd ik wat onwennig als Disney legende Bambi over de drassige grasvelden in Amsterdam Noord. Dit is weer even wat anders dan pompen in een kleffe gym. Heerlijk in de buitenlucht!

Het nadeel van een bootcamp, of groepslessen in het algemeen, is natuurlijk dat je afhankelijk bent van de groep. De één kan nèt even wat harder of langer doorgaan. Aan de instructeur dan de taak om het hele zooitje een beetje bij elkaar te houden. Iets wat Cees goed weet in te schatten. We kregen namelijk een pittige training voor onze kiezen.

Het tempo zit er lekker in. Cees schotelt ons een super combinatie voor van cardio en kracht. Sprinten, de trap op rennen, opdrukken, squaten, alles komt aan bod. En dat is precies wat ik zo leuk vind aan een bootcamp. Aan het einde helemaal op zijn en heel veel verschillende spiergroepen een optater geven. Lekker is dat. Ik zou het vaker moeten doen.

pushups with a view

Pushups with a view

Een bootcampje volgen bij Healthclub Open Air Amsterdam is zeker de moeite waard! Neem gezellig iemand mee zou ik zeggen en doe schoenen aan die vies mogen worden. Mocht je nou binnenkort een keer een bootcamp gaan volgen, geef mij even een headsup. Dan ga ik gezellig met je mee! En weer of geen weer, we gaan gewoon.

Na deze bootcamp ga ik wat meer uit mijn comfortzone treden. Ik heb namelijk hele bijzonder te noemen lessen zien staan tussen het aanbod van OneFit. Wat dacht je van Hoelahoep-les, iets met een bewegende surfplank of Aqua Joggen? Klinkt vet tochh? Heb ik ook weer een goede reden om halfnaakt rond te huppelen.

Misschien ken je Ewout, of ook wel Woedie al van zijn Instagram, blog of schrijfwerkjes voor Fitgirlcode. En nu is hij ook member van ons OneFit team! Deze verkapte fitgirl gaat zich de komende tijd in het diepe gooien om de verscholen pareltjes en de meest bijzondere lessen uit het aanbod van OneFit te testen. Naast de bovengenoemde social media kanalen kan je Ewout ook volgen via zijn Facebook pagina. Go Woedie!

Deel dit via: