Essentrics bij Shape All in!

29 September, 2015

yoga1DSC_0109

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bezoekje bracht aan deze prachtige sportschool en Essentrics schijnt helemaal hot te zijn! Die combinatie leek me dan ook wel een goede en dus fietste ik erheen voor een lesje.

Essentrics is een workout rechtstreeks uit Canada en blijkt een perfecte aanvulling voor missie ‘fit body’. Hoe dat werkt? Deze manier van sporten is gebaseerd op vloeiende bewegingen, stretches en krachttraining. En omdat de spieren tegelijkertijd worden verlengd en versterkt krijg je er dus andere spieren (minder korte) van zoals bij normale krachttraining!

Niet dat ik het nodig had, maar deze omschrijving van de docente, Danielle, overtuigd me nog een beetje extra. Met volle motivatie leg ik mijn matje neer, maar wel lekker achteraan zodat ik mijn mede-sportievelingen kan volgen in hun bewegingen. …Helaas draaien we alleen een kwartslag om en sta ik hierdoor mooi vooraan. – Oeps.

De les begint vlug met een fijn muziekje op de achtergrond. We doen soort van pasjes en dit is toch wel wat anders dan ik normaal doe, dus ik ga nogal snel de fout in. Waarom stond ik nou weer vooraan? Ha, ik laat me niet kennen hoor en probeer lekker vloeiend mee te doen. Het gaat steeds een beetje beter en op een gegeven ogenblik ben ik zelfs verrast over hoe goed het gaat. Het bijzondere van deze workout is dat je alles met eigen lichaamsgewicht doet en auw, wat voel ik het in mijn armen!

Deze workout is echt voor je hele lichaam. We pakken de benen, de armen maar ook heel erg de buik aan. Na elk stukje kracht eindigen we met een stretch, zodat de spier die we ervoor trainde weer even lekker tot rust kan komen. Dit is erg fijn en heel anders dan de krachttraining die ik normaal doe.

Als de les voorbij is heb ik dat relaxte, vermoeide gevoel wat ik herken van Yoga. Stiekem heb ik wel nog even zin om hard te lopen, maar mooi niet, want ik vind het eerder tijd voor een gezond ontbijtje. Tevreden (en hongerig) fiets ik naar huis.

 

Wil jij ook Essentrics proberen? Je kunt de les die ik probeerde volgen bij Shape All In op de Van Hallstraat 617 in Amsterdam, maar ook bij o.a. Squash City, Fitness Zuidas, de Nieuwe Yogaschool & Club Marnix. Ik wil die anderen ook zeker even testen. Het is namelijk overal weer anders!

ESSENTRICS | SHAPE ALL-IN | VAN HALLSTRAAT 617 | AMSTERDAM

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam. Deze fitchick is 23 jaar oud, heeft een eigen food, health en fashion blog (www.radishtowear.com) en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym.

 

 

Deel dit via: