De sportweek van: OneFit expert member Karin uit Rotterdam

Heel voorzichtig startte ik met OneFit; ik had kort voordat ik member werd mijn enkelband namelijk op 3 plaatsen ingescheurd tijdens hardlopen. Hardlopen kon dus niet meer, maar wat dan wel? Alleen maar fitness vind ik heel erg saai, dus ik plaatste een oproep op Instagram met de vraag wat voor eisen anderen stellen aan een goede sportschool. Iemand attendeerde mij toen op OneFit! Mijn allereerste OneFit ervaring was heel onwennig bij een sportschool een beetje fitness oefeningen doen. Maar ik zag allemaal leuke groepslessen staan in de app en daar werd ik toch erg nieuwsgierig naar! Ik trok de stoute sportschoenen aan en ging naar mijn eerste groepsles. Dit vond ik zo geweldig, vanaf dat moment ging ik LOS!

Op dit moment zit ik 10 maanden thuis met een burn-out. Nu ik weer kan sporten, haal ik er ontzettend veel voldoening uit. Sporten is ontzettend goed voor lichaam en geest, ik merk dat dit bijdraagt aan mijn herstel. Bij OneFit zit ik op het goede adres, want ik kan uit een breed scala van verschillende lessen kiezen! Ik hou er ontzettend van om zware en rustige workouts af te wisselen. Hoe mijn sportweek eruit zag? Lees hieronder mee!

OneFit fitness

Maandag 9:30 uur – Bikram Yoga bij Bikram yoga Rotterdam

Ik hou van warmte en ik hou van yoga. Bikram yoga vindt plaats in een ruimte van 40 graden. Heerlijk! De eerste keer was het wel even wennen; vooral wanneer het buiten best fris is! Bikram duurt 90 minuten en bestaat uit vaste 26 Hatha yoga poses en twee ademhalingsoefeningen. Ondanks dat je iedere les dezelfde poses doet, is het nooit saai. Als je een pose niet kunt uitvoeren, of je wordt moe, wordt je een alternatief geboden. Dit maakt de les, ondanks dat het zeer inentsief is, toch laagdrempelig. Ik leer hier de oefeningen steeds beter uit te voeren, en heel belangrijk; na iedere les kom ik zeer ontspannen naar buiten!

Dinsdag 9:30 uur – Hot Yin Yoga bij Hot Yoga Place

Deze ochtend zoek ik weer de warmte op! Hot yin yoga is een rustige vorm van yoga gericht op het stretchen van het bindweefsel. Deze lessen volg ik bij Esther, de eigenaresse van deze locatie. Esther is zeer vriendelijke en heeft oog voor iedereen. Aan het begin van iedere les, vraagt zij altijd naar eventuele blessures, maar ook of iemand iets wilt delen wat diegene heeft meegemaakt of hoe diegene zich op dat moment voelt. Wat ik heel fijn vind aan deze vorm van yoga; je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Dat is vooral in mijn geval, iemand die heel lang over haar grenzen is gegaan, ontzettend belangrijk om te leren! Na de les (of voor de les) kun je gezellig met elkaar thee drinken. Er is een hele mooie theekamer aanwezig op deze locatie, en Esther vertelt altijd welke thee er is gezet en waar het goed voor is. Deze locatie is een van mijn favorieten! Bekijk hier een workout video over deze les.

Woensdag 9:00 uur – Kettlebell Training en Sport bij Rotterdam Kettlebell Academy

Mijn allereerste Kettlebelltraining; meer dan ‘kettlebell swings’ heb ik nog nooit gedaan. Dus ik was zeer benieuwd! Ik word vriendelijk ontvangen door Barry, de eigenaar van deze sportlocatie. Er zijn nog een aantal anderen die voor het eerst zijn, en die worden samen geroepen. Tijdens de warming-up, krijgen wij de basisbeginselen van het omgaan met de kettlebell. Jeetje! Heel eerlijk? Ik dacht er een beetje makkelijk over, maar hier komt ontzettend veel bij kijken! Je rug recht, door je knieën op het goede moment, dan weer je benen strekken, vooruit kijken, enz. Het lijkt alsof ik weer opnieuw leer auto rijden! Maar Barry is heel geduldig, en corrigeert op een vriendelijke manier waar nodig en geeft complimenten als het goed gaat. Ook heel erg fijn! De les eindigt met een WOD (workout of the day); een aantal verschillende oefeningen moeten een flink aantal keren herhaald worden. Behoorlijk pittig, vooral omdat je nog heel erg moet opletten op de uitvoering. Deze les is zeer gericht op de techniek, en daar hou ik van. Het is ontzettend belangrijk om oefeningen goed uit te voeren, vooral met gewichten, met het oog op het voorkomen van blessures. Naar deze locatie kom ik zeker nog eens terug; erg leuk om weer eens op een andere manier uitgedaagd te worden!

Kettlebell Academy

Woensdag 18:45 uur – WOD bij CrossFit Kralingen

Sommigen mensen verklaren mij voor gek; maar ik doe regelmatig 2 workouts op 1 dag. Dat kan ook bij Onefit! Op deze locatie ben ik al een aantal keren geweest. De les wordt verzorgd door Dennis. Heel vriendelijk, die ook zeer goed op de houdingen let. Wat ik leuk vind aan Crossfit? De opbouw van de les; je start met een warming-up inclusief rekken en strekken. Daarna volgt er een stuk krachttraining. En vandaag werd er geëindigd met een metcon (Metabolic Conditioning). Kort uitgelegd; dan ga je stuk! Je hartslag wordt dan behoorlijk opgevoerd! Crossfit kan door iedereen gedaan worden, van jong tot oud, en ook met blessures en andere beperkingen. Dat spreekt mij ook erg aan, aan deze sport; er kan eindeloos gedifferentieerd worden met alle oefeningen. Dus iedereen kan meedoen!

CrossFit kralingen

Donderdag 09:00 uur – WOD bij Crossfit7kamp

Bij OneFit kun je maximaal 4 keer per 30 dagen bij dezelfde sportlocatie sporten. En dat zie ik als een uitdaging; omdat ik o.a. Crossfit erg leuk vind, ben ik bij de verschillende Crossfitboxlocaties gaan kijken in Rotterdam. En nu kan ik dus gemiddeld 2x per week aan Crossfit doen! Zo kom ik dus ook bij Crossfit7kamp. Hier heb ik dit keer les gekregen van Patrick, de eigenaar van deze sportlocatie. Patrick is vriendelijk en geduldig; de termen van Crossfit zijn nog abacadabra voor mij, maar die worden geduldig iedere keer weer uitgelegd. Ook deze les start met een warming-up en rekken en strekken. Stukje krachttraining, en aan het einde van de les was het weer knallen! Vorige week had Patrick een geweldige les gegeven; hij was die dag jarig, 40 geworden. Erg leuk zou je denken, maar niet als alle het aantal herhalingen van bijna alle oefeningen ook 40 is en gelukkig ook 20 herhalingen want Patrick zegt zich nog 20 te voelen. Zucht! Hahahaha! Nee, ook dat was een erg leuke les.

Vrijdag 8:00 uur – OLY LIFT bij The Biggest Box

Voor de eerste keer doe ik deze les: Olympisch Weight liften. The Biggest Box doet zijn naam eer aan; het is inderdaad een zeer grote ruimte met een heel hoog plafond. De les wordt gegeven door Michael. Een zeer vriendelijke jongeman, die alle tijd neemt en heeft (we zijn met zijn tweeën!) om alles goed uit te leggen. Vandaag staan er deadlifts, cleans en powercleans op het programma. Na een warming-up gaan we aan de slag. Deze les is gericht op het op de juiste manier uitvoeren van de oefeningen. Erg handig voor mij, want deze oefeningen komen ook vaak terug bij Crossfit! Dus als je een krachttraining wilt doen, en ook aan je techniek wilt werken? Dan zou ik hier zeker een les komen volgen!

Zaterdag 12:15 uur – Vrij fitnessen bij Stoker Healt en Rehabilitation

Dit vind ik een ontzettende fijne sportschool, om vrij te fitnessen. Ik doe het niet heel vaak, maar een vriendin van mij sport hier, en dan sporten wij wel eens samen. Zo gezellig! Deze sportlocatie is niet al te groot; en er heerst hier een no-nonsense cultuur; “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”. Dus geen opgepompte patsers, maar een hele ongedwongen ontspannen sfeer. De eigenaren; vader en zoon, zijn zeer vriendelijk. Ze lopen regelmatig rond, en vragen of alles goed gaat, en geven advies over de apparaten en uitvoering waar nodig. Een sportlocatie waar iedereen welkom is!

Zondag 10:00 uur – BOXING BAG bij R.U. Inspired

Mijn laatste workout van de week eindigt met een pittige maar erg leuke bokszaktraining! Ik kom voor het eerst op deze locatie, en wordt ontvangen door Rui, die de les geeft. Zelf heb ik geen bokshandschoenen, en scheenbeschermers, maar dat is geen probleem; die kun je hier lenen. Ik heb vaker bokszaktrainingen gevolgd en die zijn vaak best serieus; hier zat er een spelelement in de les! De warming-up was voor mij verassend; behalve onder andere de welbekende “jumping jacks” , wordt er ook een spelletje gespeeld. Een soort tikkertje; je moest de ander aantikken bij de schouder. Eerst in tweetallen; diegene die bij de schouder aangeraakt werd, moest een push-up doen. Daar word je ook best warm van… Aan het einde van de warming-up werd het met de gehele groep gedaan, maar dan zonder de push-ups. Hierdoor kwam de sfeer er gelijk in! Na de warming-up werd er in tweetallen gebokst tegen een bokszak. Dit werd afgewisseld met push-ups, squats en sit-ups! Na de cooling down ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Een goede afsluiter van deze sportweek!

Op zoek naar fanatieke OneFitters viel Karin door haar enthousiasme meteen op: ze is niet voor niets uitgeroepen tot OneFit expert member van Rotterdam. Karin sport erop los en test alle mogelijke soorten lessen. Eigenlijk wel eentje elke dag van de week! Volg Karin haar OneFit avonturen via haar Instagram.

Deel dit via: