De Sportweek van: Juriste Abigail Gemin

25 August, 2016

“Waarom doe ik dit eigenlijk?” hoor ik mijzelf denken als ik ik bij een van mijn wekelijkse bootcamps sta te squatten als een idioot en mijn billen voelen als kokosnoten die ieder moment uit mijn legging kunnen knappen. Dit geldt overigens ook voor de keren dat ik mij ongemakkelijk voel in de gym als ik mij voeg bij de mannen in het krachthonk en ze hun gewichten prompt uit hun handen laten vallen bij het zien van mijn 1.60 m en 53 kg. Tja, waarom doe ik dit eigenlijk? Als mensen mij vragen hoe ik mijn baan als juriste echtscheidingen combineer met een druk sociaal leven, een onstilbare wanderlust, vele (latin)feestjes én een volle sport agenda, dan houd ik mijn geheime ingrediënt het liefst voor mijzelf. ik ben verliefd op het leven, sport is my secret boyfriend en Onefit de ideale matchmaker.

1779259_598052686950125_207890641_n (2)

ONEFIT Chassé

Maandag Hiphop @ Chassé Dance Studio’s

Mondays have never been this fun. Ik begin de week altijd met een energieke hiphop les bij Chassé Dance Studio’s, één van de mooiste en meest veelzijdige dansscholen van Amsterdam. Dansen (en muziek) is een van mijn grote liefdes en de week beginnen met deze les is absoluut een blessing.

ONEFIT Boostcamp

Dinsdag Bootcamp @ Boostcamp Amsterdam

Boostcamp Amsterdam is een van de vele bootcampclubs in het Vondelpark, maar slaagt erin zich te onderscheiden door zijn ruime trainingsaanbod, uiterst professionele trainers én muziek. Thank God voor de hiphop Spotify playlist die tijdens de training non stop uit de speakers knalt. Je kunt je maar liefst zeven (!) dagen per week in het zweet (t)werken bij trainers Louis en Sander.

ONEFIT Chassé2 (2)

Woensdag HITT @ Chassé Dance Studio’s

Mijn meest intensieve workout doe ik midden in de week tijdens een anderhalf uur durende high intensity training wederom bij (gotta love it!) Chassé Dance Studio’s. Burpees, box jumps, push ups en dat meestal in setjes van 50 seconden zweten en 10 seconden rust. Tijdens deze training is opgeven geen optie volgens killer trainer Miraldo van Genderen, die mij met zijn opzwepende Afrohouse tot het absolute uiterste drijft. Killerbody guarenteed!

ONEFIT Studio 191

Donderdag Beats Yoga @ Studio 191

Time to slow down and stretch my muscles in Studio 191. Ik ben werkelijk verliefd op deze studio waar je entreebewijs een kaartje is met een mooie tekst. Vandaag “Self care is a divine responsibility”. En zo is het maar net. Op de donderdag kies ik voor de power- and playful Beats Yoga. Deze les is écht een pareltje want het maakt mij niet alleen rustig, een uur Vinyasa Flow op funky beats staat tevens garant voor een portie energie waar zelfs ik u tegen zeg. Na de les staat er gratis thee voor je klaar.

ONEFIT Great

Vrijdag Fitness @ Great

Great is een Boutique Healthclub in Amsterdam Oud-Zuid die door zijn vriendelijke personeel, vele faciliteiten (lees: skypen en internetten op de loopband!) én twee sauna’s & stoombad er voor zorgt dat ik iedere keer weer vanuit West op mijn fietsje spring om mij hier uit te leven in het krachthonk. Trainen hier is een absolute luxe. Je handdoek kan je thuislaten, die krijg je bij de balie en jezelf belonen kan meteen na de training want yummy gezonde hapjes en drankjes haal je na je training gewoon af bij de bar. Life’s Great!

ONEFIT Equal

Zaterdag Hot Fusion (Hot|36) @ Equal Yoga

“We stretch, sweat, smile, repeat, as we go with the flow in melting heat. It’s not about who we outdo, our goals are different but EQUAL too”. De thermometer tikt 36 graden aan op zaterdagochtend als ik op mijn yoga mat sta te puffen en zweten om na een uur met een brede glimlach deze nieuwe hot yoga studio als herboren te verlaten. Good things come to those who sweat.

ONEFIT Sup

Zondag SUP & Yoga @ M&M Stand Up Paddling

Je moet er eventjes voor reizen, maar Sundays are fundays right? Bij Blijburg kan je de week niet fijner afsluiten dan met deze les waarbij je suppen combineert met yoga oefeningen. Dit is een van de meest complete (core) workouts mét de absolute plus dat ik zo aan het genieten ben samen met vriendinnen (tevens enthousiaste Onefitters!), dat het uur zo voorbij vliegt en ik niet eens door heb gehad dat ik aan het sporten was. De volgende dag wel overigens #spierpijn.

 

Deel dit via: