De leukste dans workouts in jouw stad

26 April, 2018 • Tags: ,

Nu je jezelf weer standaard bij elke zonnestraal een vinootje gunt, beginnen ook die vertrouwde kriebels op te spelen. Dansen wil je, het liefst op blote voeten en mét heupbewegingen die het hele terras wegblazen. Vergeet cardio even, en dans jezelf fit met deze tips.

Dansen met onefit

De wetenschap zegt ‘t

Onderzoeken wijzen uit dat dansen een fantastische manier is om stress te verlichten. Daarnaast blijkt swingen bij te dragen aan een positief body-image én krijg je er natuurlijk een mooi figuur van. Dat is nog niet eens alles, want ook je core en je billen worden er onweerstaanbaar door. En mannen, ook jullie gaan erop vooruit: een man die kan dansen is voor iedereen een cadeautje.

Iedereen kan dansen

Dansen is voor iedereen; als je heupen hebt kun je het. Het gaat er ook vooral om dat je zelf lol hebt en lekker in je vel zit. Met je membership kun je de meest uiteenlopende stijlen eigen maken.

Fiesta latina

Latinstijlen zijn in elke OneFit-stad goed vertegenwoordigd. En laat dat nou net een stijl zijn waarmee je een hele hoop calorieën verbrandt. Zo kun je in elke stad wel een Zumba -dé dans die de fitnesszalen overneemt- les vinden. En misschien kan je in jouw OneFit-stad zelfs salsa, zouk of latin-house dansen. Ook leuk: probeer eens iets in een andere stad uit.

Stoelendans

Overal ter wereld wordt gedanst. In India betoveren Bollywooddansers miljoenen mensen, in Jamaica ontpop je je tot dancehall gyal, in LA heb je showdansen, buikdansen leer je in Marokko en streetdance neemt overal de straten over. En wist je dat je al deze dansen ook met OneFit kunt doen? We maken het nog gekker; in Amsterdam kun je zelfs lapdance meester maken!

Switch it up

Je workout routine regelmatig verversen heeft een positieve uitwerking op je lichaam, want je raakt na een week of 6-8 in een ‘luie modus’. Je lichaam reageert dan minder effectief op oefeningen die al bekend zijn. Nieuwe moves leren is daarnaast goed voor je geheugen en het maakt sporten gewoonweg leuker. Eerlijk! En, vergeet niet dat je met je losse heupen sowieso goed voor de dag gaat komen dit festivalseizoen.

Waag je eens aan deze heerlijke workouts:

Amsterdam

Brazilian booty

Lapdance

Streetdance gevorderden

Hiphop freestyle

Buikdansen

Caribbean ‘wining’

Twerken

Dancehall

 

Rotterdam

Bollywood bootcamp

Samba solo

High heels

Dancehall

Easy moms dance

 

Den Haag

Salsation

Tropical Dance Fiesta

High Heels

Zumba

 

Utrecht

Afro intermediate

Paaldansen

Latin house

Zumba toning

Deel dit via: