Bokstraining bij Vos Gym

18 June, 2015

Processed with VSCOcam with b1 presetVan te voren liet ik mij vertellen dat een zaktraining bij Vos Gym wel ietsje anders zou zijn dan ik gewend ben. Natuurlijk laat ik mij door niemand bang maken en stap ik vol goede moed op de fiets voor een ruige boksles.

Eenmaal binnen is het ‘stoere-mannen-gehalte’ het eerste dat direct opvalt. Op de begane grond kom je eerst een soort kantine binnen. Er bevinden zich twee trappen, eentje leidt omhoog naar de kleedkamers en een ander naar beneden waar de gym zich bevindt. Ik begeef me direct naar beneden, want ik ben al omgekleed. Vervolgens wikkel ik (ter bescherming) zwachtels om mijn polsen die ik kreeg van een vriendin die al wat langer bokst. Ook handschoenen mocht ik van haar lenen, al zijn deze ook in de gym aanwezig. Deze trek ik over de zwachtels heen aan en ik verplaats me naar een ruimte waar dikke matten op de grond liggen en boks zakken aan het plafond hangen.

Trainer Johnny, hierna te noemen: de drilsergeant, doet niet aan kinderspel. “KIES EEN ZAAAAK, WE VERLIEZEN TIJDDD,” schalt bij binnenkomst uit zijn keel. Ietwat van mijn apropos hups ik –snel- naar een zak. De drilsergeant doet vervolgens een combinatie voor die wij mogen nadoen.

Elke boks zak is verdeeld over twee personen. Één persoon doet de combinatie steeds een aantal minuten lang, waarbij de ander de zak tegenhoudt en even op adem mag komen. Ik begin aan mijn eerste combinatie, voel me in de eerste drie herhaling stiekem heel sterk en stoer …en daarna vooral heel moe. Gelukkig klinkt daar een schelle stem die roept: “VOLHOUDDENN, WAT DOE JE NOU MAN! OPGEVEN, PFF, VOLHOUDEN.”

Je begrijpt natuurlijk: ik hield vol.

Tussen de combinaties door, we deden er ongeveer vier, werden ook de buikspieren niet ontzien. De drilsergeant stak niet onder stoelen of banken dat opgeven voor niemand niet een optie was en liet ons flink werken. Toen het uur opwas, verlieten ik en mijn medestudenten heel snel de zaal, want er stond alweer een nieuwe klas klaar. Buiten de zaal werd nog even goed gerekt en gestrekt voor wie daar behoefte aan had.

Mijn eindoordeel? Nou kijk, deze gym is heel erg gaaf voor wie het échte ruige boks gevoel wilt ervaren. Ben je bang dat je een nagel breekt, dan zou ik ‘m echter niet aanraden. Ik kom in ieder geval absoluut een keertje terug, want wat was dit een goede workout!

VOS GYM AMSTERDAM | DONKER CURTIUSSTRAAT 3 | 1051 JI AMSTERDAM

Deel dit via: